Frisse kop

frisse kop

Ik doe niet aan goede voornemens, dat had ik me voorgenomen namelijk. Geen goede voornemens dit jaar, maar wel vasthouden aan wat goed is. Dus ga ik in de ochtend vaak een frisse neus halen. Gewoon saai, wandelen.

Ik ben dol op dit soort zwerftochten, lukraak sla ik links of rechtsaf. Ik laat me leiden door het toeval en stevig doorstappend laat ik mijn gedachten haar gang gaan. Onderwijl kan ik heerlijk in al die huizen naar binnen kijken, ideetjes op doen voor ons eigen huis of me verbazen over wat ik allemaal zie. Onnozele gedachten of volop inspiratie, het kan alle kanten op.

wandelen

Soms loop ik bewust de natuur in, zoek ik de stilte op, zoals vanmorgen. Lekker vroeg in de ochtend is die er nog volop, met alleen de warme zon en de natuur om me heen. Of regen natuurlijk, zolang het niet met bakken naar beneden komt geniet ik nog steeds van dat rondje. Goed voor mijn krullen:-)

Wandelen

Onderwijl mijmer ik heerlijk door, het is zalig om zonder te praten je gedachten de vrije loop laten. Met muziek op mijn hoofd gewoon maar die ene voet voor de andere. Het verbaasd me elke keer weer hoe lekker het is. Want ondanks mijn goede geheugen vergeet ik dat weleens. Als ik moe ben, een rukdag heb gehad, of nog wat huishoudelijke klusjes af moet maken vergeet ik hoe lekker dat rondje buiten voelt. In plaats daarvan blijf ik dan heel erg onvoldaan thuis in mijn hoofd zitten malen, op die bank, onder mijn dekentje.

Ik las vanmorgen een artikel van professor Scherder, over wat een rondje wandelen voor goeds doet met je hoofd. Het is wellicht te saai voor de meeste van jullie, maar heel eerlijk, ik vind het genieten.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *