Middle of nowhere

berg

We plannen een hele hoop in het dagelijkse leven, de liefste en ik, maar veel plannen als we op vakantie zijn doen we liever niet. Op de bonnefooi op avontuur gaan vinden we geweldig. Daardoor vonden we deze hele kleine camping boven op een berg in Toscane. Ik moest echt even zoeken waar het precies was want ik schreef toen nog niet mee. Halverwege de berg dacht ik echt dat we verkeerd zaten en het pad erheen was een ramp. Maar de theedoek die ik noodgedwongen in een dorpje vlakbij kocht omdat ik de mijne was vergeten heb ik nog. Ik ben niet zo’n beste huisvrouw, en dat stapeltje theedoeken dat mee moest lag helaas nog thuis op de aanrecht.

Die ene Italiaanse die ik daar kocht is nog steeds mijn favoriete vakantie theedoek 🙂

Bovenop die berg dus. Caravans konden er niet op, te smal en te steil. ( inmiddels is dat iets veranderd volgens mij) Er stonden dus alleen tentkampeerders en dat was best bijzonder. In de ochtend kon je wat afbakbroodjes halen bij de receptie annex bar annex van alles.

We kregen op het hart gedrukt om vooral ons afval goed op te ruimen of hoog in de boom te hangen. Die boodschap ‘an sich’ zorgde in mijn onderbuik al voor een aparte sensatie en die eerste nacht hoorde ik elk gek geluidje. Er was een alternatief opzet zwembad en verder nul luxe. Maar voor een weekje was het echt tof. We hadden een fantastisch uitzicht omdat we zo hoog zaten, het was doodstil en omdat het snikheet was heb ik heel veel gelezen die week.

Berg

We hebben genoten, vooral genoten van het gebrek aan wat dan ook. Zonder afleiding of heel veel prikkels heb ik me overgegeven aan die magische plek. We klooiden een beetje door de dag, dronken eens een wijntje, lazen en kookten en luierden.

Onze buren zagen we niet, die stonden twee bomen en drie struiken verder. Voor veel van jullie zal het wellicht saai zijn en na die week vond ik het ook weer genoeg, had ik wel weer zin om de reuring op te zoeken. Maar wat was het fijn voor even.

Wilde dieren heb ik niet gezien, die zag ik heel veel vakanties later pas. Toen we op een enorme camping in Luxemburg noodgedwongen moesten overnachten, vlakbij een grote stad. ( geen fan van) Midden in de nacht kroop ik mijn bed uit en zag ik hem staan, midden op ons kampeerveldje, in al zijn pracht. Gevangen in het maanlicht, een prachtig vosje.

Ik heb toen meteen het afval maar even hoog gehangen. Voor het geval dat er nog meer wild in de buurt was 🙂

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

4 thoughts on “Middle of nowhere

  1. Was dit toevallig de camping bij de plaats Stia. Soort Natuur camping.
    Heb ik inmiddels al 2 keer gestaan. Lekker in Juni. Kwam de huis-vos iedere keer even langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *