Kamperen in de rust

veel te druk

Wat ik vorig jaar nog onvoorstelbaar zou hebben gevonden, is de afgelopen maanden ineens dagelijkse kost. Het scenario leest als een slechte film, ware het niet dat we daar niet als een doornroosje uit wakker worden gekust. Helaas mag ik wel zeggen.

En ook het reizen wereldwijd is aan banden gelegd. Gelukkig hebben we ons busje en kunnen we met gemak gaan en staan waar we willen. We volgen de berichten op de voet en kiezen op het laatste moment waar we onze vakantie dit jaar vieren. En waar het niet retedruk is, dat ook. Toeristische trekpleisters zijn toch al niet erg aan ons besteed, wij vinden rust en ruimte belangrijker.

veel te druk

Veel te druk

We probeerden het heus weleens hoor, toen we ons busje net hadden. Een paar jaar geleden gingen we naar Krk. Zelden zag ik mooier water dan daar. En wat een luxe op die camping. Maar het zorgde natuurlijk ook voor een enorme hoeveelheid mensen dicht op elkaar, het was er voor mij veel te druk. Ik ben al niet zo dol op drukte, maar in het licht van onze huidige tijd is het maf om daaraan terug te denken. Wij bleven er maar even, reden daarna snel door naar een Italiaanse camping waar ik prachtige jeugdherinneringen aan heb. Ook aan een natuurlijk water want daar ben ik dol op.

Water en de schoonheid van de bergen, en op die plek was het al vele malen fijner.

Nog maar een paar weken voor we weer op pad gaan. Wellicht wordt het een rondje Nederland, wellicht Zuid-Frankrijk. De vrijheid om keuzes te maken is ook waarom ik zo dol ben op dat camperleven.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *