Lekker!

zwemmen

We genieten wat af, in dat franse land op dat fijne campinkje. En ik zwem ook wat af, hier, in die fijne rivier. Want dat is toch wel een van mijn favoriete bezigheden, en als ik op vakantie ben extra. Een zwembad vind ik tegenwoordig maar zozo. Dat buitenzwemmen vind ik meer dan zalig.

Als jong meisje, toen Heemskerk nog buitenzwembaden had, vond ik zwembaden nog top. Zus en ik kregen elk jaar een abonnement. Een paar baantjes trekken voordat ik naar school ging vond ik zalig, maar ook hele dagen in dat water hangen als je vrij was. Het verveelde nooit. Als het regende tijdens warme zomerdagen, vond ik dat zwemmen nog geweldiger. Met die regen op je hoofd, plonsen door dat water, het geeft een hele aparte sensatie. Alleen als het onweerde vluchtte ik het water uit, dan zaten we met alle meiden te schuilen in het schapenhok.

Zodra het even kan, lig ik in het water. In de zee, vlakbij huis, spelen in de golven. En nu dus tijdens onze vakantie in de Ardèche. Bij het zoeken naar een kampeerplek tijdens onze zwerftochten, is dat voor mij een belangrijke voorwaarde, zwemwater. Zonder dat wil ik niet op die camping staan.

Zwemmen

In Spanje hebben we ook zo’n fijne plek waar we steeds naar teruggaan. En ook al is het een joekel van een camping, buiten het hoogseizoen vind ik het er alleen maar heel erg fijn. Dan heb ik er geen erg in, dat die camping zo enorm is. Dan zoeken we een veldje waar we alleen staan of we kamperen aan het strand. Vroeg in de ochtend loop ik zo die middellandse zee in, om de kreukels uit mijn hoofd te zwemmen. Meestal ben ik de enige, zo heel erg vroeg, dat is mijn rustmomentje, aan de start van weer een fijne nieuwe dag.

Inmiddels heb ik de liefste ook met dat virus besmet. Waar hij me voorgaande jaren altijd voor gek verklaarde, om dat vroege zwemmen in dat koude water, wil hij tegenwoordig graag met me mee. Zo vroeg in dat serene water liggen, vind hij nu net zo zalig als ik dat vind.

zwemmen

Jaren terug vonden we in Oostenrijk ook zo’n leuke, inclusief fijn zwemwater, ook een fantastische plek om een poosje te zijn temidden van de bergen.

Deze vakantie zwerven we niet rond, we vinden het wijzer om op dezelfde plek te blijven. Maar ik mis het stiekem wel. Dat ontdekken van nieuwe plekjes inclusief nieuwe zwemwatertjes.

Inmiddels is het alweer een graadje of dertig geworden hier. Ik hoop dat jullie het ook fijn hebben, waar je ook bent. Voor mij is het hoog tijd om één van mijn favoriete bezigheden nog wat uit te gaan oefenen.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *