La douce France

charmecamping

Om die hele fijne reisdag af te toppen, vonden we die middag ook nog eens een prachtig plekje in La douce France. Tijdens dat laatste stukje rijden twijfelde ik wel even. Want als ik op de gok een camping uitzoek, is het maar de vraag of het is wat ik denk dat het is. Ik hoop altijd op een pareltje, elke keer opnieuw. Soms lijkt het op de foto heel wat, en dan blijkt die camping in het echt zwaar tegen te vallen.

Nu waren we nog niet zo heel erg lang aan het rijden, dus we spraken alvast af dat we door zouden rijden als het gevoel bij die camping niet goed zou zijn. Niks reserveren heeft ook zijn voordelen. We reden de camping op en heel eerlijk, ik viel er als een blok voor.

De hele ambiance van die camping ademde gezelligheid en charme uit. De stoer ingerichte barbecue-plaatsen met het vele hout, het terras met zijn adembenemende uitzicht en zijn sfeerverlichting. De gezellige zitjes met de enorme wijnvaten, het prachtige toiletgebouw en als piĆØce de resistance: het zwembad.

Charmecamping

De eigenaresse bleek een echte lieverd te zijn en binnen no time hadden we een prachtig plekje gevonden. Niet veel later hingen we met onze armen aan de rand van het zwembad van het uitzicht te genieten. We gaan altijd eerst zwemmen, ons kampement maken doen we later wel zeggen we vaak šŸ™‚

Ik zou nog honderd foto’s kunnen delen( doe ik niet hoor) maar wat een fijne plek. De weidsheid, de rust, en zoveel schoonheid om ons heen.

De volgende ochtend fietsten we even naar het dorpje op onze gewone fietsen, en dat was best een klim. Niet zoals die ene keer maar toch, best pittig. Want we waren de dag ervoor zo gezellig aan het rijden, dat we onderweg geen boodschappen hadden gedaan. En het gemaksvoedsel raakte op. Wel fijn dat we eerst omhoog moesten, terug naar de camping hoefde ik bijna niet te trappen en vloog ik de weg af šŸ™‚

Gelukkig is het nog steeds een graadje of negenentwintig, kunnen we hier elke ochtend verse baguettes bestellen en op de camping zelf blijkt een fantastisch restaurantje te zitten. Nondeju, wat zaten wij zalig te eten gisteravond! Deze gaat weer een hartje krijgen op googlemaps, want dit is een plek waar ik best nog weleens naar terug wil!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *