Chateau de Belcastel

verwennerij

Dat opschrijven van al die campings, die we tijdens onze zwerftochten tegenkomen, is een dankbaar klusje. Bij elke nieuwe plek zit ik op mijn knietjes, gewapend met een zwarte viltstift, om elke camping steeds een mooi plekje op die houten kist te geven. Zo vergeten we er geen eentje, want elke plek heeft wel iets bijzonders en dat onthouden we graag.

Deze gemeentecamping liepen we volledig toevallig tegen het lijf, terwijl we een ‘gewone’ camping aan het zoeken waren. We hadden de moed al bijna opgegeven, tot we toch nog onverwacht deze parel vonden.

Opgewekt waren we, na ons ochtendbakkie, van die andere camping vertrokken, zonder planning. Dat vinden we nou eenmaal het allerfijnste. Zolang die zon schijnt komt het altijd wel goed, ons bed hebben we tenslotte mee. En een flesje wijn en iets te eten is ook altijd wel voorhanden.

Wegrijden is ook altijd wat bitterzoet, want waar komen we nu weer terecht. Op de camping van Arie hadden we een aantal dagen echt zalig gekampeerd. En omdat Arie chefkok is geweest, hadden we ook heerlijk gegeten en gedronken. Daarbij stonden we ook nog eens helemaal alleen op dat stukje kampeerveld, dus waren die dagen gevuld geweest met rust, ruimte en af en toe een plons in het prachtige zwembad. Maar na een paar dagen verwennerij kriebelde het ontiegelijk, dus gingen we weer op pad.

verwennerij

Verwennerij

Op deze gemeentecamping ontbrak echt alles wat met verwennerij te maken had, het was niks meer dan een veldje en wat sanitair. Weinig bijzonders dus. Maar we stonden aan de rivier, het uitzicht op het chateau was waanzinnig mooi en die avond konden we onze lol op met sterren kijken. En de afwisseling van al die verschillende plekjes vind ik ook altijd geinig, zo kan ik weer uitkijken naar de volgende plek met hopelijk weer een beetje verwennerij.

Voor de kampeerders onder ons: de gemeentecamping is misschien eenvoudig, maar het is wel echt een vriendelijke plek. Bij de uitbater kan je in de ochtend een vers broodje scoren en het dorpje zelf heeft gezellige terrasjes. En ook het historische centrum is een fijne wandeling waard!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Chateau de Belcastel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *