Juiste doelgroep

schrijver

‘Het is te versnipperd, zegt ze, je schrijft veel te versnipperd. Je moet eerst bepalen wie je doelgroep is, wat wil je schrijven en vooral voor wie’. Moedeloos kijk ik terug, ‘dat betekent een keurslijf toch? Ik moet mezelf beperken in wat ik wil gaan schrijven, en voor wie. Die specifieke doelgroep zoeken en alleen nog voor hen schrijven. En als ik dat nou niet wil’? Ze haalt onverschillig haar schouders op. ‘Zelf weten, dat spreekt voor zich, maar op deze manier wordt het nooit wat met je’.

Mijn doelgroep, wat is in vredesnaam mijn doelgroep. Ik schrijf voor iedereen die zich laaft aan mijn stukjes, want ze beschrijven stuk voor stuk de worstelingen in het leven. Soms luchtig, soms zwaar, precies zoals het leven is, geen dag is eender. Dus wat is dan mijn doelgroep? Mensen? Want ik wil niet alleen maar voor kampeerliefhebbers schrijven, gezondheidszorgcollega’s of voor vrouwen in de overgang. Ik wil schrijven wat ik wil, en vooral hoe ik dat wil. Dat doelgroep gedoe stuit me enorm tegen de borst. Eigengereid, ik weet het, en toch gooide ik vol enthousiasme die doelgroep het raam uit, dan wordt het maar niks met die schrijfcarrière.

Schrijver

Ik ben een dwarsligger, ik weet het, en die eigenwijsheid is misschien niet heel erg slim. Maar mezelf beperken, of me alleen richten tot een bepaalde doelgroep, voelt als een keurslijf. Dat keurslijf waar ik mezelf, met heel veel spul en moeite, net aan had ontworsteld. Want we zijn zo heel veel facetten, zo heel erg een verzameling van allerlei verschillende kanten. Mezelf beperken en een bepaalde kant op moeten schrijven, het zou voelen alsof ik een deel van mezelf zou verloochenen. Eigenlijk ben ik wel vijf doelgroepen, of nog meer zelfs:-) Lekker multifunctioneel, that’s me.

Niet zakelijk, absoluut waar, ik ben verre van zakelijk. Schrijver zijn en schrijven vanuit de krochten van mijn ziel, ik ben vooral dat. Ik heb niks met commercie of slimme marketing, mijn stukjes vertellen hun eigen verhaal. Heel naïef, absoluut, maar dat is wie ik wil zijn. Ik heb er plezier in, in dat schrijven van mij. En als iemand zich herkent in mijn blogs, er inspiratie of troost uithaalt, is dat al heel erg prachtig. In een wereld van toneelspel, machtspelletjes en uitgekookte slimmigheidjes, geef ik met liefde een tegengeluid 🙂

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

4 thoughts on “Juiste doelgroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *