Perfect kamperen

ontspannen

Dat wij geen spijt hebben van de aankoop van onze buscamper, a.k.a ons schatje 🙂 is bij de meeste van jullie inmiddels wel helder. Daar wind ik geen doekjes om, geen enkele. Maar waarom zijn we zo dol op dat ding, dat is voor sommigen van jullie wellicht niet helemaal duidelijk. En dat licht ik dus met liefde toe.

Wat ik eigenlijk altijd een minpunt vond van op vakantie gaan, is de kwaliteit van het bed waar je een poosje in slaapt. Want fijn slapen is razend belangrijk. Vind ik tenminste. Dus als ik logeerde in een accommodatie waar het bed ruk is, om het maar lekker direct uit te drukken, drukte dat een behoorlijke negatieve stempel op die fijne, vaak dure vakantie. Dat is dus voordeel één, buiten dat ik heerlijk hoog boven de grond lig, lig ik ook nog eens fijn in mijn eigen bedje. Want dat heerlijke matras heb ik er zelf in gelegd. Eigen kussen, eigen dekbed, eigen beddengoed. Elke avond kruip ik dus zalig in dat fijne knusse holletje waar nog nooit iemand anders in heeft gelegen, groot voordeel.

Ons busje is zalig compact, en dat maakt het reizen en het rijden zo ontspannen. Ik zit als een prinsesje in dat ding, ruimte zat, dus dat lange lijf heeft een comfortabele plek. En bij die fijne bakker onderweg, zetten we hem heel simpel langs de kant van de weg. Wij zijn fan van een zoetje onderweg, en een krakend vers frans stokje slaan we ook niet snel af. Genieten zit soms in hele eenvoudige dingen, bij ons wel tenminste.

Ontspannen

Het neerzetten van dat busje op die kampeerplek is ook lekker simpel. Luifeltje eraan, stoeltje ervoor en klaar is Clara. Geen omslachtig gedoe met tentstokken en dat soort ingewikkeld gepuzzel, snel en ontspannen. Ook al deden we dat jarenlang met veel plezier hoor, maar dit is zo vreselijk lekker, hadden we jaren eerder moeten bedenken! Want we zijn ook binnen no time weer onderweg, naar nieuwe plekjes die wachten om door ons te worden ontdekt. Geen enorme tenten die afgebroken moeten worden, en die lading spullen paste ook nooit zo lekker zoals het op de heen weg paste.

Onder ons bed staan een paar kratjes met wat kookartikelen, wat boodschappen en uitgekiend paniekvoedsel (indien er geen super in de buurt is) De koelkast staat achter mijn stoel, onderweg lekker dichtbij om iets te eten te maken, en samen hebben we nog een kratje kleren. Er gaat nooit veel mee op vakantie, in dat kratje kleding zitten een shirtje, een korte broek en een bikini. Zodra ik een hoop lagen kleding aan moet, is het tijd om te verkassen. Had ik al gezegd hoe lekker rap dat gaat met zo’n busje? Waardeloze plek? Verkassen. Tegenvallende camping? Verkassen. Ballenweer? Verkassen. Gewoon zin in een andere omgeving? Je raad het al, verkassen.

Ja, het is soms een tikkie krap, en soms is het een beetje behelpen omdat we weinig ruimte hebben. Maar dat is ook de charme van dat kamperen met dat fijne busje. En de vrijheid en dat enorme relaxte, dat is waarlijk onbetaalbaar!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

6 thoughts on “Perfect kamperen

 1. Ik onderschrijf bijna volledig jouw gevoel, ik kan gelukkig in mijn zelfbouwcamper rechtop staan.
  En nee ook geen toilet aan boord.
  Heerlijk even terug naar de basis. Wat heb je nu samen nodig?
  En met de luifel uitgedraaid hebben wij ook nog een redelijke droogloop op de wat mindere dagen.
  Wij verkassen graag maar niet zo snel. Zo zie je maar weer voldoende overeenkomsten en ook verschillen. Dit jaar nog maar weer plekje bij de boer opzoeken in Nederland. Volgend jaar weer het buitenland verder ontdekken.

  1. Zalig klinkt het Peet, en praktisch hetzelfde hoor, weinig verschillen 🙂 Wij verkassen best regelmatig, er is zoveel te zien en te genieten op de wereld, en Nederland is ook zo mooi. Wij gaan morgen weer een weekeind, vast ook een leuke plek voor jullie. Blogje volgt. Groetjes Cynt

 2. Heb je op mijn fb gezien dat Piet en ik ook een camper hebben gekocht? Heel fijn! Zijn afgelopen weekend voor het eerst ermee weggeweest naar Drenthe
  Heerlijk, alles deed het ; ons huisje op wielen en Beer lekker mee ?

 3. Wij, Aart 83 en Mary 73, hebben vorige jaar januari onze 1e camperbus gekocht, vw California uit 1993. 1 april opgehaald en 5 april in stalling gezet?. Eind mei weer opgehaald en juni naar de 1e camping. ?We zijn totaal 60 dagen weg geweest, niet zoals we ons voorgesteld hadden, maar toch fijn. ?
  Dit jaar hebben we alweer 10 dagen in Garderen gestaan, zelfs in de sneeuw en nu staan we in Zeewolde aan het veluwemeer. De hele maand mei gaan we naar Zuid-Limburg.
  We hebben een porta potti, maar die gebruiken we bijna niet. Voor de nacht hebben we 2 plasflessen, 1 voor dames en 1 voor heren. Ideaal
  We slapen op 2 slaapmatjes met daarop een donsen dekbed en we slapen onder een donsen dekbed. Heerlijk! We hopen dit jaar te kunnen gaan trekken en het liefst naar de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *