Lekker thuis!

blogs

Vannacht lag ik weer in mijn eigen fijne bed, zomaar ineens. ’s Morgens werden we nog enthousiast uitgezwaaid door onze franse buurtjes, en gingen we weer blij op pad. Maar het schuurde een beetje, bij ons alletwee eigenlijk. Het weer was echt omgeslagen, en hevige regenbuien sloegen op de voorruit. Net als de dag ervoor, toen we ook onverwacht heel veel water over ons heen hadden gekregen. Cynt kreeg in bed natte voeten. Dat was al eens eerder gebeurd en daar snapten we niks van.

De liefste besloot tot een uitgebreid onderzoek. En toen we van heel erg dichtbij de randen van ons dakje naliepen, bleek er een enorme rand los te zijn. Een gapend gat, stiekem verscholen. Geen wonder dat ik natte voeten kreeg 😉 Maar het maakte het verlangen naar huis wel wakker, na 3,5 week onderweg. Eigenlijk hadden we aan één blik wel genoeg. ‘Naar huis’ vroeg de liefste? Ik knikte, lekker naar huis. Ineens rook ik de stal, hij riep me gewoon. Dat heb ik wel vaker, dat verlangen naar huis is dan ineens zomaar enorm, en onweerstaanbaar 🙂

Al voortkletsend vlogen de uren in de auto voorbij. Zo zalig is dat, zelfs na al die weken bovenop elkaars lip zijn er nog zat dingen die we bespreken, maken we leuk plannen voor de toekomst of bedenken we wat we evt nog anders zouden willen.

Wat ik heb gemist de afgelopen weken? Onze dochters natuurlijk. Maar dat gaat als vanzelf, ik ben dol op mijn meiden, maar gelukkig is er FaceTime. Het is altijd fijn om onze dochters tussendoor even in het echt te zien en bij te kletsen. Ik miste smeerworst en die wc zo heel erg lekker dichtbij is als je thuis bent. En ik miste drinken uit de kraan, echt oprecht, in het buitenland durf ik echt niet aan die kraan te slobberen. En dat is zo lekker, dat geslobber aan die kraan 🙂

Blogs

Waar ik de afgelopen weken allemaal van heb genoten? Pfoe, heb je even? Ik genoot heel erg van dat samen, en van even helemaal niks hoeven. Van al dat hele prachtige van Frankrijk, man o man o man, wat een genot was dat. En ik genoot vooral van alle lieve mensen die we onderweg hebben ontmoet. Soms was het praten met handen en voeten, en soms kon ik gewoon voluit kletsen in het Nederlands, wat een cadeautje waren al die lieverds. Ik heb genoten van waanzinnige zonsopkomsten, en schitterende zonsondergangen. En ik genoot echt veel teveel van heerlijke gerijpte Comté. En van flesjes Rosé, daar raakten we een tikkie aan verslingerd ( En ja hoor, je kent ons, die hebben we lekker meegenomen) We reden naar huis met een lading kaas in de koelkast, en het geluid van een heleboel rammelende rosé flessen 🙂 Zie je het voor je? Echt gieren was dat.

Maar nu is het voor even echt gedaan, en gaat het nagenieten beginnen. Ik vond het echt zo ontzettend leuk dat jullie meelazen. Heel erg bedankt voor alle lieve, mooie, enthousiaste en positieve reacties op mijn blogs, dat was oprecht razend gezellig!

Superleuk als je mij blijft volgen, ik heb nog zat blogs te schrijven. Of niet natuurlijk, als je een overload aan Cynthia hebt gehad, ook goed. De komende maanden zijn we weer volop aan het werk, de liefste en ik. Maar in September? Dan mogen we hopelijk nog even. Ik heb er nu alweer zin in!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *