Perfecte plek

thuis

De laatste dagen van deze hele fijne vakantie staan we nog fijn op die hele vertrouwde. Waar er fransen staan die we elk jaar tegenkomen, waar Mme Poen inmiddels lekker Cynthia is geworden als ik de receptie inloop, en waar we het altijd razend naar ons zin hebben.

Ik weet blind de weg naar de bakker en de supermarkt, en inmiddels zijn ze volledig gewend aan die blonde vrouw die vroeg in de ochtend op de fiets met een bloedgang richting het dorp rijd 😉 Of op der dooie gemakje, dat kan ook, het is maar net met welk been ik die ochtend mijn bed uit ben gestapt. Ik zwaai en bonjour wat af zo onderweg. Niks meer of minder dan genieten in het kwadraat.

thuis
Slenteren over de markt en door de straatjes van Vallon

We hebben acht campings gezien, de afgelopen drie weken, en weer allerlei avonturen beleefd. En doordat ik ineens flink ziek werd, dacht ik oprecht dat we eerder naar huis zouden moeten. Dat zou weer echt iets voor mij zijn trouwens. Maar gelukkig knapte ik snel weer op. Het is fijn om hier nog even bij te komen, en om samen druk te zijn met niks.

Als ik hier ben fiets ik elke dag langs dit schuurtje, ik ben er op gesteld geraakt, op dat bouwvallige ding.

Thuis

Op alle campings die we bezochten was er wel iets leuks, iets fijns of iets bijzonder moois. En op elke plek vonden we onze draai wel, in zekere mate 😉 Dat rondzwerven is zo zalig, en ik ben dol op het ontdekken van onbekende plekjes. Om mooie zonsopgangen te zien op nieuwe stukjes wereld, en om weer nieuwe bakkers te zoeken natuurlijk 😉

Maar er is maar 1 plekje op de hele wereld waar het echt volkomen perfect is, en dat is thuis 🙂 Ik vind het dus echt geen straf om over een paar dagen weer fijn richting ons fijne warme thuis te rijden. Daar wachten een hele hoop lieverds op ons, die ik vol enthousiasme in mijn armen ga sluiten.

Morgen gaan we weer fijn binnendoor op pad, richting dat thuis van ons. Die laatste dagen benutten we om nog iets van de schoonheid van dit geweldige land mee te pikken. De ongeveer richting is al gekozen, en ik duim dat we weer een hele hoop moois gaan zien. En als ik een beetje goed mik, staan er aan het eind van de dag niet alleen bewogen foto’s van bomen op mijn mobiel 😉

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

4 thoughts on “Perfecte plek

  1. Hoi cynthia, leuk om je verhaaltjes te lezen. Wij gaan ook regelmatig naar Beau rivage ( in september weer yeahhh) . Als ik jou stukjes lees over de bakker ben ik altijd nieuwsgierig naar welke boulangerie jij gaat? Fiets je naar ’t dorp of de bakker langs de drukkere weg, die eigenlijk vlakbij ligt?

    1. Hi Diana, dank je wel voor je compliment! Ik fiets meestal naar de boulangerie aan het pleintje waar de markt altijd staat, aan het begin van Vallon. En soms fiets ik het dorp in, en ga ik naar de boulangerie schuin tegenover het gemeentehuis. Die hebben hele lekkere quiches, ik ben een smulpaap 🙂 Wij zijn er hopelijk ook nog even in september! Groetjes

      1. Bedankt ?
        Nou we gaan ze in september eens proberen. Wij gaan normaal altijd naar de boulangerie aan de doorgaande weg. Ook wij zijn echte Bourgondiërs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *