Gretig 2.0

comments

Afgelopen zaterdag viel ‘mijn’ verhalenbundel in de bus, hoe leuk was het om mijn naam te zien staan in een boek. Ik kroop meteen in een hoekje op de bank om hem door te bladeren. Tijdens het lezen bekroop me echter ook een ander gevoel, omdat ik een deel van de andere verhalen echt onder de maat vond. En niet omdat ik mezelf zo goed vind hoor, verre van dat. Zoveel mensen, zoveel meningen natuurlijk. Maar een deel van de bundel vond ik oprecht slecht geschreven, gelukkig was het grootste deel wel leuk om te lezen.

Dus nu sta ik voor de volgende uitdaging. Want ik ben nooit compleet tevreden over mijn eigen prestaties, ik weet het van mezelf, dus ik vind dat die lat wel weer een stukje omhoog mag. Ik blijf mezelf uitdagen, steeds opnieuw. Dat is leuk zolang je die doelen maar haalbaar houd, en dat is in het verleden nog weleens een struikelblok gebleken 😉 Maar een mens moet doelen stellen als je nog wil groeien, en dat wil ik. Beter worden, mezelf ontwikkelen in wat ik doe en kan. En dat ene streven is nu behaald, dat in een bundel staan, dus voel ik me vrijer ineens. Het is heel gek, en ik kan maar moeilijk uitleggen waarom het zo voelt. Maar ik ben gretiger geworden, gretiger naar meer.

Teksten schrijven

Sinds een week plaats ik mijn teksten puur, zonder opsmuk op bijvoorbeeld LinkedIn, en die stukjes worden gelezen, veel gelezen. Afgelopen week kreeg ik heel veel reactie’s. Wauw! Omdat ik mijn schrijfsels vooral voor de leuk rondstrooi, was ik er danig van onder de indruk, van die respons. Onverwacht razend leuk, dat er zoveel herkenbaarheid, troost en nog veel meer andere dingen uit mijn stukjes wordt gehaald. Veel mensen weten ook eenvoudigweg niet hoe dat werkt in die zorgwereld. Gelukkig vertel ik er zo verschrikkelijk graag over, over mijn fijne baan 😉

Gretig om verder te groeien dus, op mijn eigen tempo en op mijn eigen manier, mijn stukjes ontwikkelen tot meer en beter. Niet met verdienmodellen, of verplichte doelgroepen. Vooral lekker als mezelf teksten schrijven en delen. Ik voel mijn inspiratie groeien en ik ontwikkel me, ik leer en ik leer. En daar wordt ik nou eenmaal blij van, van leren, ook al begin ik al een beetje een ouwe muts te worden.

Dus schrijf ik als een razende, en delete en schaaf bij, verander of gooi weg. Ook al was het nooit echt weg, voor mezelf is het echte plezier in het schrijven weer terug, ik heb mijn doelen gewoon aangepast en dat voelt zo fijn. Eens kijken of ik het komende jaar nog eens ergens een plekje in een verhalenbundel kan veroveren. Of mijn boek af kan schrijven, dat mag ook 🙂 Keep you posted!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Gretig 2.0

  1. Het mag duidelijk zijn. Ik geniet van je persoonlijke verhalen met af en toe zelfspot. Ervaar veel herkenning en heb enorm veel bewondering voor je zorg ervaring verhalen. Als dat in een bundel zou komen bestel ik nu bij deze een aantal exemplaren. Voor mijzelf en om als cadeau te geven. Groet Peter

    1. Als die bundel er komt ben jij de eerste die het hoort peet. Toevallig zei iemand het laatst nog tegen me, ‘geef een bundel uit in eigen beheer Cynt’. Wie weet durf ik die stap ooit te zetten en komt het er nog eens van 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *