Razend leuk

boek uitgeven

Alsof er een waterval is aangezet raast blij en opwinding door mijn lijf en het kost moeite om mijn kop erbij te houden. Ik zit in een live google-meeting en de persoon tegenover me praat verder alsof er niets is gebeurd. Ik knijp mezelf even, buiten beeld, of ik toch niet toevallig droom. Er volgt geen ontwaken, geen ineens wakker worden in mijn bed. Die grijns is er voorlopig niet af te krijgen, van dat hoofd van mij. Want ik heb net gehoord dat er nog een manuscript van mij wordt uitgegeven en ik wil het liefst jubelen, de hele dag en keihard.

‘We gaan je boek uitgeven. Ontwerpen je cover, zorgen voor de vormgeving en de redactie’. Het is een onverwachte twist want ik had hier niet op gerekend, maar leuk is het wel. Geweldig leuk zelfs.

Boek uitgeven

Sinds 1 april volg ik een schrijfopleiding, met een STAP budget van het UWV. Superleuk en razend leerzaam, ik ben nou eenmaal dol op nieuwe dingen leren. Leuke nieuwe dingen. Dus nam ik de stap, vroeg het budget aan en ben gewoon maar begonnen. Wie niet waagt tenslotte…

Mijn redacteur woont momenteel een poosje in Zweden met zijn vrouw, ook hartstikke bijzonder, en hij gaat me helpen om er een mooi boek van te maken. Voor het echie. Wat een prachtige kans voor een beginnende schrijver. Ik had al even gespeeld met het idee om hem zelf uit te brengen maar dat voelde toch vooral als gedoe.

Dat schrijven, dat is bovenal een hobby, en in gedoe heb ik dus geen zin. Maar dat ik over een paar maanden bovenop mijn prachtige bundel ‘Zorgliefde’ ook die thriller kan neerleggen maakt me meer dan trots šŸ™‚ Trots op het feit dat ik het durfde. Dat ik fijn bleef schrijven, bleef schrappen en dat het me straks gewoon gaat lukken. Wie had dat ooit gedacht.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *