Kater

rode shirt

Op de grond ligt een rood t-shirt te verdwalen, naast haar zwart kanten ‘ik ga op sloerietocht’ setje en een lege pizzadoos. In de fles wodka zit nog een bodempje, niet meer dan een slok eigenlijk.

Haar koppijn had nog een extra versnelling gevonden en ze proefde iets zurigs. Flitsen van de vorige avond teisterden haar hoofd, van veel te veel drank en aanstellerig gedoe. Wanneer ging ze dat lesje zelfbeheersing nou eens leren, ze werd verdomme dertig volgende maand. De weg naar de rand van haar bed zorgde voor een draaiende wereld, absoluut geen goed idee. Ze snakte naar een slok koud water maar bij de gedachte alleen al draaide haar maag om. 

Ze vloog de badkamer in en zittend op haar knieën gooide ze haar maaginhoud in de pot. Klam zweet kroop langs haar huid en tussen haar borsten liep een straaltje vocht zijn eigen pad. Iets onbestendigs vroeg om haar aandacht. Ze wist dat er iets mis was maar haar hersenen weigerden dienst. Uitgeput ging ze op de grond liggen, de koele badkamervloer was bijna aangenaam en flarden herinneringen drongen zich aan haar op. Ineens wist ze het weer, de herkomst van dat rode shirt, dat rode shirt dat niet van haar was.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *