Orde en chaos ‘on tour’

camping

Die laatste dagen werken leken een eeuwigheid te duren maar eindelijk mochten we, en dit keer gingen we weer compleet nieuwe gebieden verkennen. Zo klinkt het een beetje als rimboe en andere onontgonnen streken. De reis gaat richting ScandinaviĆ« maar toch… Nooit geweest dus alles is nieuw en dat is op een goede manier spannend.

Naarmate we dichter bij Hamburg en Bremen kwamen passeerden we kilometer na kilometer rijen vrachtwagens. Echt een bizar gezicht, ik had zoiets nog nooit gezien. Waanzin, het beroep van vrachtwagenchauffeur leek me ineens nog gruwelijker, en het leek me al geen fijne baan. Altijd op die drukke wegen en in de file. Vlak voor de elbtunnel belandden we in het decor van een levensechte knikkerbaan. Van alle kanten stroomden ze toe, rijen auto’s van hoog en van laag. Waanzinnig wat een indrukwekkende stapels containers, rijen kranen, platte boten. En die enorme toestroom ervan.

In de elbtunnel zelf stonden we stil, recht onder die enorme bak water. In elke rampenfilm zou dit het perfecte moment zijn voor enge muziek en scheurende betonwanden. Ik zag het water al door kieren en scheurtjes naar beneden sijpelen. Mijn gilstem had ik al paraat šŸ™‚ Gelukkig mochten we weer rijden. Die fantasie van mij, echt zucht.

Camping

We belanden op een prima camping, voor een nachtje, voor veel langer is het niks. Voor ons dan. Vooral vaste staanders en weinig echt camping gevoel. Hier staan enorme bouwwerken vast aan elke caravan, en keurig in strakke rijtjes, brrr. Keurig en prima, niks op aan te merken maar daar is dan ook alles mee gezegd. De camping heeft wel een zwembad en het ligt vlak aan het water, ook weer leuk. En de camping dame was zeer behulpzaam en allerhartelijkst.

We koetelden wat bij het water, liepen een rondje, en aten in het dorpje een heerlijk bord van het een of het ander. Zelfs de zon liet zich nog zien. Wat een zaligheid, avontuur dag 1 geslaagd, op naar dag twee.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Orde en chaos ‘on tour’

  1. Heerlijk ScandinaviĆ«! Lekkere jam, beetje Ikea gevoelšŸ˜œ en prachtige natuur waar je gewoon wild mag kamperen! Geniet er van, dan geniet ik meešŸ˜˜ oja kijk uit voor de elanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *