Zweedse parels!

meer

Ik vind het altijd een stap, om die bijzondere plekjes te delen. Die hele mooie houd ik stiekem het liefste voor mezelf. We zijn pas een dag of drie onderweg en vonden nu al dit cadeautje. Als je hier toch mag wonen, wauw, een paar nachtjes logeren voelde al zo fijn op deze plek.

We zijn neergestreken in Tived, een gehucht middenin waanzinnig mooie natuur. Sommige foto’s kijk ik terug en dan ben ik zelf verbaasd want de pure schoonheid is ongelofelijk. En de stilte hier, echt adembenemend.

Dat geld ook voor deze camping. Hij ligt op een steenworp afstand van de vorige camping, die ik gruwelijk vond, maar is vergeleken met deze parel een wereld van verschil. De bijna lege wegen tijdens het reizen zijn een verademing maar toen we deze camping opreden was er meteen ‘dit is een toffe plek’ gevoel.

Het is niet groot maar wel prachtig. En alles wat je wenst is er. Een kristalhelder meer waar je in kan zwemmen ( wel koud, ik heb erin gelegen, oprecht brrr) maar je kan er ook met een kano of kajak op natuurlijk ( die je hier eenvoudig kan huren)

camping Tiveden

Meer

Er zijn plekken waar je een vuurtje kan maken ( hout te koop op de camping) er is een broodjesservice, je kan een paar keer per week in de avond mee eten in de tipi tent( zalig gegeten gisteravond!) en de douches en toiletten zijn super en schoon ( iedereen trekt keurig zijn schoenen uit bij de voordeur). Je kan vanaf de camping prachtig wandelen, er zijn fietsen te huur, het is teveel om op te noemen eigenlijk, je moet het ervaren.

De eigenaren zijn allervriendelijkst, echt zo fijn. We hebben waanzinnig genoten van alle schoonheid om ons heen en als roosjes geslapen. Morgen gaan we weer op pad, richting het hoge noorden, ook weer razend spannend.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *