Onverwacht genoegen

veerboot

Vanmorgen reden we al vroeg richting Moskenes, we hadden de dag ervoor online een ticket voor de veerboot gekocht. Direct van Moskenes naar Bodø, dachten we 🙂 Tsja je bent op avontuur of je bent het niet.

Veel te vroeg arriveerden we bij het opstappunt maar we hadden verse koffie en knackebrood, ons maak je niet gek. Relaxed ontbeten we in de auto, keken wat rond en uiteindelijk was daar die pont. De een na de ander mocht aan boord, links en rechts werden we gepasseerd. Wij stonden er oprecht als eerste en moesten wachten. We twijfelden aan het gekochte ticket, klopte de tijd wel, check check dubbelcheck. Maar alles klopte dus we zouden het maar afwachten, in het ergste geval konden we niet mee en moesten we van Lofoten naar Bodø rijden.

Uiteindelijk mochten wij er ook op, achterstevoren tussen loeiers van vrachtwagens. Dus in zijn achteruit reden wij de pont op en manoeuvreerden ons in het overgebleven gaatje. Opgelucht togen we naar de coffeecorner, lekker dat we toch nog mee mochten. Nog geen vijf minuten later realiseerden we ons al waar het fout was gegaan en grijnzend keken we elkaar aan. De ponten met een directe verbinding waren al vol, wij hadden de lijndienst geboekt in plaats van de sneltrein.

Veerboot

We nestelden ons helemaal vooraan en lieten ons meevoeren naar Solvær en Røst, twee afgelegen eilandjes waar ze ook stopten. De heenweg rolde we alle kanten op, wat een golven en wat een klappen kreeg die boot. Gelukkig worden wij beide niet zeeziek 😉 We aten wat, tukten een uurtje en aan het eind van de dag zochten we ons busje weer op. Die stond nu praktisch alleen in het ruim, keurig met de voorkant naar de uitgang. Respect voor die gasten die elk gaatje op die veren weten te benutten en elke dag opnieuw een puzzel te leggen hebben.

We reden op ons gemak nog een uurtje, vanzelfsprekend in de regen, deden nog een boodschap en installeerden ons voor de nacht. Wat een geweldig mooie dag hebben we achter de rug, morgen gaan we een stuk van die beroemde kustroute rijden!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Onverwacht genoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *