Lofoten

natuurschoon

Vol verwachting klopte mijn hart, echt. Ik ken de verhalen over Lofoten en heb de plaatjes op het internet gezien. Hoeveel filters zouden daarvoor gebruikt zijn, vroeg ik mezelf af. Dat je met enige regelmaat digitaal voor de gek wordt gehouden bleek gister wel, na dat fiasco met dat lieve plekje wat geen lief plekje bleek te zijn. Ik hoopte vol overtuiging dat ik nu wel heel veel moois zou gaan zien.

Hoe dichter we Lofoten naderden, hoe ongeduldiger ik werd. En ik kan oprecht zeggen dat het hier prachtig is. Wellicht worden er filters gebruikt, dat kan best, maar ongefilterd is het hier ook waanzinnig. Het is op deze plek als in een sprookje. De ruige met groen begroeide rotsen worden afgewisseld met poelen helder blauw water. Dat hele mooie aqua blauw waar ik zo gek van ben. Het horloge en die prachtige ring die ik dagelijks draag hebben precies diezelfde kleur.

Ondanks het niet zo prachtige weer is het hier razend indrukwekkend, en ik voel me omgeven door natuurschoon dat hier al heel erg lang gewoon ligt te zijn. Het maakt nietig, al dat moois, razend nietig.

Natuurschoon

De camping is een snoepje, juist omdat een groot deel ervan puur natuur is. (behalve het geasfalteerde deel aan de andere kant van de camping voor de grote campers) Nagenoeg niets op de camping is recht. Lekker recalcitrant en zo scheef als, nou zoals ik zelf ben eigenlijk, want recht knippen kan ik niet šŸ™‚ We gingen fijn zonder stroom staan want de koelkast hoeft toch niet aan in deze kou.

De douches zijn zalig warm, wel met muntjes maar toch, er zijn voldoende schone en keurig nette toiletten. De camping zelf is een plaatje in al zijn ruigheid en als je ‘wild’ kan staan is je plek ruim en schitterend! Er is een Beach bar, met warme koffie en een kleine kaart, en als de zon schijnt moet het hier oprecht paradijselijk zijn. Ondanks de kou stonden er al best veel tentjes lukraak over het terrein verspreid, respect voor die gasten, ik lag warm en droog in ons busje vannacht šŸ™‚

We blijven nog een dag langer, om te genieten van die weergaloze pieken en al het natuurschoon om ons heen. Wie een kampeertip zoekt: dit is er eentje met stip!!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *