Sneeuw in Juni

lieflijk

We verlieten dat mooie plekje met een lichte tegenzin. Maar het was grijs en het regende. Ik weet het, ik ben niet van suiker maar ik had geen zin in een grijze dag. Na het betalen( echt weinig) en een sticker voor op onze kist( ik blij šŸ™‚ Ik schreef er alle campings op waar we de afgelopen jaren waren en hij is bijna vol) gingen we weer op pad en dat is hier geen straf. Onderweg kwamen we nog ongelofelijk veel sneeuw tegen en meren met een ijslaag. Sneeuw in juni, zelden gezien.

Het zoeken naar een fijne camping verliep niet heel erg lekker, we kwamen de ene na de andere wintercamping tegen. Volkomen uitgestorven en zonder andere kampeerders. Niet dat ik zin heb in drukte, maar deze ambiance was verre van uitnodigend. Er zat niks anders op dan verder te zoeken.

Na een potje slappe lach en oud-hollands mopperen draaide de liefste onverwacht aan het eind van de middag een weggetje in. ‘Deze is gesloten, riep ik baldadig, die had ik al opgezocht’. Ik zoek onderweg naar fijne plekjes, meestal op de gok maar het lukt vaak wonderwel. Maar de liefste wilde toch een blik werpen.

Lieflijk

De camping was klein, gewoon open en als ik hem moet beschrijven komt lieflijk het eerste in me op. Oude dennenbomen, hoekjes en doorkijkjes en vooral verzorgd. De stuga’s waren open en uitnodigend ingericht, toilet en douche waren eenvoudig maar schoon en gezellig en de kƶk was opgefleurd met bloemen en tierelantijntjes. Ik was verkocht. Kamperen zoals het bedoeld is, dat vinden wij tenminste.

Je mocht je spulletje neerzetten, stroom pakken en je ding doen stond er op het vel papier bij de receptie. De eigenaar kwam later die avond voor de betaling. Ze had deze camping pas twee dagen vertelde ze me die avond, en wij waren gast nummer drie. Opgetogen en glimmend van trots was ze, op ‘haar’ camping. Wij reisden na een nachtje weer door, de weg erachter hoor je helaas duidelijk en ook de muggen vielen ons lastig.

Razend jammer want de plek is echt fantastisch en voor 15 euro incl Electra heel goedkoop. Wie nog een lieflijk plekje zoekt…..

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *