Zweedse zon

kampeergevoel

Na lieflijk was het wederom een zoektocht, ik ben er eerlijk in, de campings met veel vaste plekken zijn er in overvloed. En dat vinden wij nou eenmaal niet zo heel erg geweldig. Dat ze hier veel zijn snappen we best, maar wel jammer. Dus speurde ik tijdens het rijden weer eens het internet af, als ik ontvangst had, en vond in Nås een prachtig plekje. De camping heeft Nederlandse eigenaren en heeft alles wat je maar kan wensen.

Ruime plekken, knap sanitair en een pracht van een rivier voor de deur. Wij hebben er een nachtje gestaan en het was helemaal prima. Niet duur, alles is aanwezig en boven alles geeft het een fijn kampeergevoel. En dat vinden we altijd genieten.

Zweden blijft ons verbazen, met vreemde auto’s die we onderweg tegenkomen en die een gevarendriehoek achterop hebben. Ze zien eruit als slopers en dat ze de weg op mogen vinden wij bijzonder. Ik zag nog twee keer een horde ministruisvogels onderweg, of iets in die contreien, geen idee wat ze waren als ik eerlijk ben.

Kampeergevoel

Om vervolgens middenin een wielerwedstrijd te vallen van een kilometer of 315, langs de doorgaande weg gewoon. Wat een lading fietsers reden daar, jeetje, kilometer na kilometer kwamen we ze tegen. Slierten klappende mensen stonden langs de weg, in stoeltjes en wat niet, en hordes politie om het hele gebeuren in goede banen te leiden. Een mooi gezicht, al die ploeteraars 🙂

Mijn ‘op de gok uitgezocht’ bleek een topper. Bijbehorende foto maakte ik vanmiddag toen we een rondje over de camping gingen. Hier staan een paar vaste kampeerders maar ook heel veel ‘losse’. Hoe leuk. Wederom is het sanitair dik in orde, de ontvangst uiterst vriendelijk en we hebben een fijne ruime plek in de zon. Who needs more? Niets dus en dat is precies wat we gaan doen morgen, niets 🙂

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Zweedse zon

  1. Hej zat gister je blog te lezen en dacht, huh mini struisvogels.
    Zit nu in de auto en zie kraanvogels, moest aan je blog terugdenken en dacht dat moet ze bedoeld hebben 😆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *