Spierwit

camper

Ik mijmer me tijdens onze reizen helemaal te pletter. Daar is tijd zat voor want de liefste rijd en ik ben voor al het randgebeuren. ‘Stop linksaf’ roepen als ik een leuke camping voorbij te zien komen, die soms alsnog vol treurnis blijkt te zijn. Broodjes en ‘diesel van je handen veegwipes’ paraat hebben wanneer nodig, koel en warm drinken en ga zo maar door. Ik ben van de voorbereiding en het plannen en zorg dat ik de meest maffe dingen voor de grijp heb. Maar tijdens die zeeĆ«n van tijd tussendoor kan ik lekker wegdromen terwijl ik van al dat buiten geniet.

Ik probeer foto’s te maken terwijl we langs mooie plekjes rijden, schrijf in gedachten wat ik in een later stadium op papier wil zetten en verbaas me over alles wat ik voor bij zie komen. En dat was deze laatste vakantie al het wit op de weg. Elke caravan en de wat grotere camper, ze zijn allemaal zo ontzettend maagdelijk.

Camper

Alles wat afwijkt van een standaard kampeerartikel heeft vaak een kleurtje, knalrood, citroengeel of appeltjesgroen, opgewonden zit ik te genieten als ik er weer eentje voorbij zie komen want ik houd zo van anders en buitenissig. Maar zodra je in het wat grotere kampeersegment beland zijn ze bijna allemaal wit. Doodzonde.

Het zal vast met geld te maken hebben, zoals het meeste tegenwoordig met geld te maken heeft, of wellicht dat de neutraliteit ervan beter verkoopt maar man o man wat vind ik het saai. Fantasieloos. Zeker op de campings waar ze in de avond in een rijtje staan opgesteld, en die campings zag ik de laatste weken helaas veel te veel, is het maar een neutrale bedoening. Tijdens een gezellig rondje voor het slapen gaan zag ik ze keurig staan, allemaal in het gelid en allemaal wit. Veel te wit. ( dat netjes in het gelid moet in Zweden hoor, op last van de brandweer, daar kan die camperaar niks aan doen ;-))

Lieve camperbouwers, doe eens gek, geef ze eens een gezellig kleurtje. Of bloemetjes. Al geef je ze racestrepen šŸ™‚ Die verkopen vast ook heel leuk en alle andere kampeerders hebben nog eens iets gezelligs om naar te kijken!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Spierwit

  1. Ik rijd gifgroen. Als gevolg daarvan hoef ik ook nooit te zoeken, waar staat ie?
    Op de camping is het erg duidelijk. Wij hebben een foto collage gemaakt waarbij de camper geheel of gedeeltelijk zichtbaar is. Op afstand ,via een spiegel. Erg leuk geworden

    Groet Peter

    1. Gifgroen, een van mijn favoriete kleuren šŸ™‚ En die collage moet ook echt geweldig zijn, die wil ik ooit weleens zien haha. Vanaf nu ga ik extra letten op al die gifgroene, wie weet rijden jullie ertussen! groetjes Cynt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *