Nieuwe ontdekking

plaatje

Frankrijk kent een ongekende hoeveelheid campings, en om daar de fijnste plekjes tussenuit te filteren is een bezigheid die ik maanden vol zou kunnen houden. Helaas heb ik niet zoveel vrije dagen 😉

Afgelopen zaterdag reden we dat mooie Frankrijk weer in, terwijl we gevoelsmatig nog maar kort in de auto zaten. Ik gok dat het komt omdat mijn hoofd nog zo heerlijk na gonste van die fijne kermis die ik net achter de rug had. Rond een uur of twee wilden we eigenlijk wel stoppen, we hadden inmiddels meer dan genoeg tijd in die auto gezeten. En dan is het hoog tijd voor ‘Chef de Fourrage’ ( c’est moi) om weer een leuke overnachtingsplek te vinden.

Ik googelde lukraak wat naar campings in de directe omgeving, las wat reviews en vertrouwde op mijn onderbuikgevoel. Bij deze camping voelde het allemaal goed. Ondanks een aantal negatieve commentaren op het internet. Maar zij mopperden over zaken die ik niet belangrijk vind dus ik gokte dat het wel goed zou komen.

Plaatje

Persoonlijk vind ik de camping een plaatje.

Castel Camping Château de l’Epervière

Prachtige oude imposante bomen stonden verspreid over knusse veldjes, de plekken waren ruim en het zag er overal verzorgd uit. Het chateau raakt van binnen wellicht hier en daar wat in verval maar dat geeft ook charme. Alle gebouwen eromheen ademden sfeer en ambiance, en als je kampeert is het altijd lekker om naar iets moois te kijken.

Er is een winkel, een bar, en er zijn meerdere zwembaden op deze camping. Het sanitair was prima in orde en er is voor kleintjes wat te spelen. Je loopt zo de velden vol goudgele maiskolven in, langs meanderende straatjes van het nabije minuscule dorpje of even naar de sâone. Wat mij betreft scoort deze camping een dikke, vette voldoende. De volgende ochtend gingen wij weer fijn verder met onze franse ontdekkingstocht, gelukkig hebben we de foto’s nog 🙂

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *