Bonnefooi

zon

Op de bonnefooi reizen heeft me de afgelopen jaren ladingen aan mooiigheid opgeleverd, een enkele uitzondering daargelaten. Gelukkig ben ik snel tevreden. Mijn ‘wat ik wens op vakantie’ lijstje is maar kort.

Net als in het dagelijks leven, ook daar is mijn ‘wat ik wil’ te overzien. 

Ik heb geen kasten vol kleren, schoenen of tassen. Hippe gadgets zijn aan mij niet besteed en groot, groter, grootst gaat aan mij voorbij. Al wat ik verlang dat heb ik al. Ruimschoots zelfs. Al dat dure spul is trouwens ook razend kwetsbaar en ik vind het meestal gedoe. Sommigen mensen noemen me daarom truttig of ouderwets, ik noem het eenvoudig. Wat heb je nou echt nodig.

Zon

Ook het reizen gaat eenvoudig, met dat VW camperbusje, ik kan niet veel meenemen en dat bevalt me prima. Tijdens mijn vakantie loop ik meestal in een korte spijkerbroekje, in mijn bikini of dat ene luchtige jurkje. Ik ga zelden uit eten, zoek geen terrasjes op en spectaculaire bezienswaardigheden zijn aan mij niet besteed. In de ochtend zwem ik wat, schrijf een stukje en studder door de dag. Niks moet en dat vind ik meer dan geweldig.

Frankrijk

Vanmorgen vroeg waren de zon en ik alle twee vroeg wakker, we glimlachten naar elkaar en hij knipoogde. Op mijn gemak rommelde ik door meanderende straatjes, de nevel hield de velden nog liefkozend in zijn armen en het was zo stil. Ik hoop oprecht dat ik er altijd oog voor houd, voor de schoonheid van alles dat er om me heen is.

Laat mij maar mooi eenvoudig zijn, dat bevalt me prima.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *