Voorlezen

favoriete kinderboeken

Ik zit op zolder en het is er vol, veel te vol. Het is de hoogste tijd om spullen weg te gooien. Die zolder van ons is ernstig bezig om volledig dicht te slibben. Stapels rommel laat ik door mijn handen gaan en het meeste kan gewoon richting de belt. Wat een zalig gevoel is dat, zoveel ruimte. Fanatiek sleep ik doos na doos naar beneden om afgevoerd te worden. Tot ik een doos boeken tegenkom. Nou ben ik een fervent lezer dus boeken weggooien doe ik niet snel, zeker niet de echte mooie. Maar deze stapel mag zeker blijven want het zijn mijn favoriete kinderboeken, de boeken die ik vroeger aan onze meiden voorlas.

Dagelijks aan je kind voorlezen heeft alleen maar voordelen, sla de onderzoeken er maar eens op na. Elke expert wordt enthousiast als je erover begint. Maar buiten nuttig, is voorlezen vooral ook heel gezellig. Even alles en iedereen buitensluiten terwijl jij knus samen in een andere wereld zit. Ik was er dol op en onze meiden ook.

Voorlezen

Favoriete kinderboeken

Ik laat een stapel Jip en Janneke boekjes door mijn handen glijden en in gedachten hoor ik ze jengelen om een extra verhaaltje. Helemaal onderin de doos zie ik mijn favoriete boekje liggen. Dag,Sinterklaasje van Jaques Vriens en Dagmar Stam. Wat een geweldig boekje is dat, nog steeds. Elke dag las ik een verhaaltje voor en ik zorgde ervoor dat die allerlaatste op pakjesavond werd voorgelezen. Het was elk jaar vaste prik en we genoten er volop van. Die gespannen koppies, de rode wangen van opwinding. Elk jaar was het net alsof ze het verhaal voor de allereerste keer beleefden.

Aan het eind van de dag is mijn zolder nagenoeg leeg en ben ik gesloopt. Op die lege zolder staat de doos met kinderboekjes wat eenzaam in de hoek. Bovenop ligt het sinterklaasboekje geduldig te wachten tot er weer kan worden voorgelezen. Ik verheug me er nu al op.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *