Voorlezen

kinderboeken

Tijdens het opruimen van onze zolder laat ik stapels rommel door mijn handen gaan, en het meeste kan gewoon richting de belt.

Wat een zalig gevoel is dat, al die ruimte.

Fanatiek sleep ik doos na doos naar beneden, tot ik een doos boeken tegenkom. Boeken weggooien doe ik zelden, zeker niet de echte mooie. Ik gok dat mijn schrijversgen daar iets mee te maken heeft.

Maar deze stapel #kinderboeken blijft.

Het zijn de boeken die ik vroeger aan onze meiden voorlas.

Dagelijks voorlezen heeft alleen maar voordelen, sla de onderzoeken er maar eens op na. Elke expert wordt spontaan enthousiast als je erover begint. Maar buiten nuttig, is voorlezen vooral ook heel gezellig. Even alles en iedereen buitensluiten terwijl jij knus samen met je kleintje in een andere wereld zit.

Ik was er dol op en onze meiden ook.

Ik laat een stapel Jip en Janneke boekjes door mijn handen glijden en in gedachten hoor ik ze jengelen om een extra verhaaltje.

Helemaal onderin de doos kinderboeken zie ik mijn favoriete exemplaar liggen. ‘Dag,Sinterklaasje’ van Jaques Vriens en Dagmar Stam. Wat een geweldig boekje is dat, nog steeds.

Elke dag las ik onze meiden een verhaaltje voor, en ik zorgde dat die allerlaatste op pakjesavond werd voorgelezen.

Kinderboeken

Het was heel veel jaren vaste prik en wat vond ik het zalig. Die gespannen koppies, de rode wangen van opwinding terwijl ze knus dicht tegen me aan geknuffeld zaten.

Steeds weer was het alsof ze het verhaal voor de allereerste keer beleefden.

Aan het eind van de dag is mijn zolder nagenoeg leeg en ben ik gesloopt. Op die lege zolder staat de doos met kinderboekjes wat eenzaam in de hoek. Bovenop ligt het sinterklaasboekje geduldig te wachten tot er weer kan worden voorgelezen.

Ik verheug me er nu al op.

#sinterklaas#voorlezen#kinderboeken

Voorlezen

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Voorlezen

  1. Heerlijke tijd het voorlezen vlak voor het slapen. Soms omwille van de tijd probeerde ik wel eens een bladzijde over te slaan, maar werd direct gecorrigeerd omdat dochterlief niet kon lezen maar wel een ijzersterk geheugen had voor de verhaallijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *