Hypnotiserend

schoonheid

Gisterochtend verlieten we #Camping de la Cote ( camping coast) en ondanks ons hondendrama 😉 vind ik deze camping een absolute aanrader! Ruime plekken, schoon sanitair en een heel zalig zwembad. De kust was heerlijk dichtbij maar lag ver genoeg om niet in de drukte te zitten.

Voor wie nog een fijne plek zoekt…

De route binnendoor richting Baskenland leek op één grote rotonde, dat kan ook bijna niet anders, maar toch. Gelukkig zaten er ook adembenemende stukken tussen.

Kilometers waanzinnig mooie natuur. Ik hing weer vol enthousiasme met enige regelmaat uit het raam om foto’s te maken.

Het was echt geweldig om het landschap te zien veranderen. Van vlak en dennenbos naar steeds ruiger en golvend. Scherpe kliffen die in zee steken, hagelwit zand en water dat de kleur heeft van aquamarijn. Ik kwam ogen tekort.

Wij hadden op voorhand #camping &bungalows Itxaspe uitgekozen en dat is echt uitzonderlijk. Meestal vinden we onderweg wel iets, en laat ik het toeval de route en de kampeerplek bepalen. Maar deze plek was ik op het internet tegengekomen en ik moest en zou met eigen ogen zien of de foto’s niet gemanipuleerd waren.

De natuur op deze plek is echt onbeschrijfelijk.

Schoonheid

De camping zelf is een tikkie vreemd doordat het half tegen een steile helling ligt, maar de rust en schoonheid zijn hier overweldigend. Het is een constant vergapen aan. Het restaurantje #Itsastalaia, naast de camping, heeft een pracht van een terras en een simpele maar zeer smakelijke menukaart. Het eten is eenvoudig maar wel echt goed, en niet duur.

Wij hebben genoten van de vriendelijkheid, de service en onze maaltijd!

De volgende ochtend werd ik wakker van het geklingel van koeienbellen die om de nekken van een groep ezeltjes hangen die over een sappig groene helling tegenover ons busje dartelen, vogeltjes fluiten het hoogste lied en verder is het stil.

Buiten het overtuigende gesnurk dat uit een tentje even verderop komt 😉

Wij gaan het hier wel een paar dagen redden. Morgen vertel ik jullie over het zwembad en alles wat er nog meer fijn is aan deze plek. Laster arte 🙂

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *