Starstruck

uitgever

Ik kan erg onder de indruk zijn van wat andere mensen bewerkstelligen in het leven. En nu ik voorzichtig wat stappen zet richting dat schrijver zijn, valt me dat steeds meer op. De termen die sommige mensen als titel achter hun naam zetten roept bij mij allerlei vraagtekens op.

Het is mijn eigen onervarenheid wellicht

Maar gevoelsmatig zit er nogal wat kaf tussen al dat koren.

Om jezelf een expert te noemen vind ik eerlijk gezegd nogal een ding. Opschepperig en blasƩ oogt het. Iets goed kunnen komt je tenslotte niet aanwaaien. Dat schrijversbos vol redacteuren, experts en vormgevers begon langzaam maar zeker een ondoordringbaar woud te worden.

Expert

Inmiddels ben ik gelukkig niet meer verdwaald, want een filtertje hier en daar doet wonderen. Na een ernstige blik in de spiegel ging ik mezelf wat oprechte vragen stellen. Wat wil ik nou eigenlijk, vroeg ik aan mezelf, en welke ambities heb ik nog. En wat bleek. Ik ambieer een hele hoop vooral niet šŸ™‚

Wat een verademing šŸ˜‰

Het schept ruimte voor dat volgende boek in wording dat al een poosje naar me lag te kijken. Plot, begin en einde ligt er al. Heel anders dat het boek dat nu net in de winkels ligt. Elke mooie recensie over Verborgen verleden steek ik glimlachend in mijn zak, de mensen die het niks vinden volgen ongetwijfeld vanzelf.

Daar reken ik op en dat is helemaal prima.

In mijn volgende boek ga ik al die geleerde lessen toepassen. Dat heb ik mezelf beloofd, dus dat is wat ik ga doen. Want jezelf gewoon maar in het ongewisse storten, en je kop een keer of wat stoten, heeft mij misschien wel meer geleerd dan al die zelfbenoemde experts me kunnen leren.

En al die verzinsels uit mijn hoofd pulken, daar ga er vooral ongelofelijk van genieten

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Starstruck

  1. Jezelf expert noemen vind nogal iets. Regelmatig zie je dit op linked-in.
    Zelfs als anderen je dit toedichten past het nog niet in de Nederlandse cultuur. Doe maar gewoon. Aan de andere kant wat is erop tegen als ik jou een expert vind als zorgverlener….

    1. Ha Peet, die ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ zit er ingebakken he?! Daarbij is er ook nog heel veel wat ik niet weet…..Ik heb meer respect voor de mensen die doen in plaats van pochen, dat zijn de echte helden vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *