Schelpenkind

liefde

Nu het met enige regelmaat gelukkig weer wat zonniger wordt, en we vaker buiten kunnen zijn, heeft het meegenieten met die twee van hiernaast weer een extra versnelling gevonden. En ze hebben heel snel in de gaten wanneer buuffie of buurman ook in de tuin zijn.

H├Ę ja gezellig, want er is zoveel dat ze willen delen.

Onze metalen prullenbak is dan een fijn opstapje.

Afgelopen week werd ik weer vol overgave geroepen. Zodra mijn hoofd boven de schutting verschijnt zie ik twee glunderende toetjes. Pasgeleerde kunstjes worden vertoond of pasgevonden schatten. Slakken in huizen, gevonden schelpen en zelfgeknutselde armbanden. Ze is net zo dol op het strand als ik dat ben. Mama wordt hartstochtelijk geroepen want:

‘mama, kijk, buuffie is op de schutting’ ­čśë

en spannende belevenissen moeten worden gedeeld. De liefde stroomt gulzig over over onze schutting en wij nemen het graag in ontvangst.

Liefde

Naar elkaar zwaaien hebben we tot een kunst verheven, handkussen worden geregeld op afstand uitgedeeld en de ramen moeten iets vaker worden gewassen, natte vingertjes laten soms wat sporen achter. Wij malen er niet om, het is vooral heel gezellig.

Vandaag had ik een pittige dag. Het is momenteel druk op het werk en ik kan me nog weleens laten overspoelen. Terwijl ik in gedachten naar huis liep werd ik vanuit een openstaande autodeur al geroepen, zij kwamen toevallig ook net thuis.

‘Buuffie , ik heb een tekening voor je gemaakt en ik heb een kettingschelp voor jou’.

Glunderend loopt ze even later van hun voordeurdrempel de onze over, in haar handjes heeft ze alle weg te geven schatten geklemd. Ze wijst de getekende piraten aan en de glitter bovenop. En legt geduldig aan buuffie uit hoe ik van de kettingschelp een echt sieraad kan maken. Haar broertje staat zoet bij onze voordeur te wachten tot zijn zus klaar is, die wil boeboe ook graag nog even begroeten. Dat kleine blonde mannetje kan geweldige knuffels geven, en hij stort zich altijd zo heerlijk in je armen. Samen bewonderen ze de verzameling steentjes en schelpjes die ik uitgestald heb liggen, die hebben zij bij elkaar verzameld en vol overgave aan mij gedoneerd.

Mijn drukke werkdag is vergeten, ik laaf me aan de liefde van die twee. Want soms is een tekening en een ‘kettingschelp’ alles wat je na een drukke werkdag nodig hebt ­čÖé

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Schelpenkind

  1. Ja; wat is nu echt belangrijk
    Ik kan ook intens genieten als ik mijn kleinkinderen al hoor roepen vanuit hun auto. OPA !!
    Maar wat gaat dit snel naar de volgende fase.

    1. ik vind mijn werk ook belangrijk, en ik haal er veel voldoening uit, maar er zijn soms van die dagen… Ik geniet enorm van die kleintjes, en de sprongen zijn groot inderdaad, razendsnel gaat het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *