Muziek

emotie

Het is een mooie zomeravond, zo’n zwoele. We zitten een wijntje te drinken en kletsen wat. ‘Wat zou je niet kunnen missen in je leven, vraagt ze, iets waar je echt niet buiten kan’. Niet kunnen missen, niet willen missen, pfoe….

Allereerst mijn gezin, mijn familie, en mijn vriendinnen. Ons fijne huis en die baan waar ik zo aan gehecht ben. Allemaal razend waardevol.

Vanzelfsprekend is er meer, zoals die prachtige zonsopgang, die eerste kop koffie in de ochtend, wandelen op een mooie plek zonder een sterveling tegen te komen, mijn favoriete dropjes, alle etenswaar met citroen( serieus lekker), die eerste knisperende bladzijde van een nieuw boek of zelf een fijn stukje schrijven. Spelen in de hoge golven op een warme zomerdag. Heel veel dingen waar ik van geniet, wat ik niet zou willen missen, als ik het voor het zeggen had.

Emotie

Wat ik echt niet kan missen is muziek. Muziek is pure emotie en sommige liedjes weten me als geen ander te raken op die ondoordringbare plekjes in de diepste krochten van mijn ziel. Muziek houd me overeind als ik het even niet meer weet, maakt me vrolijk als ik intens verdrietig ben of laat me juist janken vanuit mijn zijn. Al mijn verdriet dat sluimert onder die vrolijke buitenkant, vind via een reeks prachtige akkoorden een weg naar buiten.

Vrolijke muziek, verdrietige muziek, sexy muziek, ik dompel me er vol overgave in onder. Muziek laat me voelen, laat me stralen, vermorzeld me of laat me tot grote hoogtes stijgen. Voor elke stemming heb ik een playlist. Ik kan geen dag zonder, want het helpt me woorden te geven aan mijn gevoel. Muziek omvat voor mij alle facetten van het leven en is een wezenlijk onderdeel van wie ik ben.

Muziek is liefde. Het is elke emotie die ik voel en soms niet kan uitten. Muziek brengt me in vervoering en sleept me mee naar waar ik zelf niet kan komen. Er is weinig fijner dan je mee te laten voeren door de tonen van dat ene nummer, om te ontsnappen aan alles wat wreed en ellendig is.

Dus vraag me wat ik niet kan missen in mijn leven dan is het dat. Muziek. De meest mooie uitvinding ooit.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *