Krantenkoppen

hittegolf

Nederland verwacht een hittegolf, dikke krantenkoppen schreeuwen om het hardst. Wat fijn is want al het coronanieuws schuift voor even naar beneden. Dat rottige virus, we komen er maar niet vanaf.

Mensen missen elkaar, vrienden, familie, en collega’s moeten werken met extra beschermende middelen, wat extra belastend in die zinderende hitte. Normaal gesproken is het al een drama, al die extra lagen, en de meeste van mijn collega’s werken niet in ruimtes met airco.

En wat te denken van de mensen die nu ziek zijn en hun angst, die zal er ongetwijfeld ook zijn. Natuurlijk zullen alle meningen weer extra oplaaien, want tegenwoordig vind iedereen er iets van. Je wordt om de oren geslagen met staatjes en grafiekjes. Die zouden moeten bewijzen dat er andere keuzes gemaakt moeten worden want de huidige zijn ‘belachelijk’ en ‘onnodig’.

Ik weet het niet, ik heb de wijsheid niet in pacht, was het maar zo’n feest.

Ik voel vooral mee met iedereen die er van dichtbij mee te maken krijgt. Die keuzes en afwegingen moeten maken op voorhand, in plaats van achteraf. Want die zijn altijd het makkelijkst, achteraf keuzes maken, als je weet hoe het is afgelopen.

Hittegolf

Komende week zullen de voorpagina’s weer even bol staan van problemen op het spoor, smog en waarschuwingen hoe om te gaan met de warmte van deze hittegolf. Nederland zal weer zuchten, maar nu zuchten over warme dagen en klamme nachten. Heel eerlijk vind ik de afleiding wel even fijn, want de coronadiscussie ben ik spuugzat. Maar heel eerlijk, wie niet. šŸ™‚

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *