Heerlijk buitje

slappe lach

We waanden ons welhaast onaantastbaar. Maar dit scenario kon echt niemand voorzien. Wij, met al onze grote meneren en mevrouwen, die wel even zouden bepalen hoe het er allemaal uit zou komen te zien in de wereld. We zijn machteloos, stuk voor stuk. Speldenprikjes op deze aardbol, speldenprikjes in de tijd en niets meer dan dat. Het leven overkomt je, en daar zijn we ons op dit moment allemaal weer terdege van bewust.

Ik hou mijn hoofd positief rechtop, dat probeer ik tenminste. Want leven in het nu, is belangrijker dan ooit. In deze onzekere tijd is elke dag leven vanuit je hart gewoonweg noodzaak.

Met mijn hoofd in de zon, een koel glas wijn binnen handbereik en mijn favoriete muziek lekker hard, zit ik zielstevreden gezond te zijn. Dan ben je een bofkont nietwaar? Op één ding na. Want zelden had ik er meer behoefte aan dan nu, aan een flinke portie slappe lach. Nu het leven een beetje zwaar voelt, en de dagen soms eeuwig lijken te duren, is een potje lachen ineens een ware levensbehoefte geworden. En dan graag die slappe lach, want die krijg ik altijd het liefst.

Slappe lach

Dat moment dat de tranen over je wangen rollen, je bijna in je broek piest en toch gewoon maar niet kan stoppen met lachen. Dat zalige, overweldigende bulderende gevoel vanuit je tenen. Als het me gebeurd, kan ik me er heerlijk aan overgeven. Ik realiseerde me ineens hoelang het al geleden is, dat ik zo uitbundig heb gelachen.

Dankzij lieve vriendinnen, die de meest hilarische filmpjes met me delen, leverde het mij diezelfde avond nog een heerlijk buitje slappe lach op. Gieren in het kwadraat, met lange uithalen, om niks. Dijenkletsend zat ik te janken van het lachen boven dat gekoelde wijntje. Niet veel later kroop ik, met een grote grijns, voldaan mijn bed in.

Truste allemaal, lekker slapen vanavond, hopelijk ook na een buitje slappe lach. En morgen ook allemaal hopelijk gezond weer op!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

One thought on “Heerlijk buitje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *