Zo vaak als mogelijk

houtkacheltje

Zodra het een weer een beetje fijn is, gaan we erop uit. Het liefst elk weekend. De lange weekeinden zijn dan een soort bonus, want dan kunnen we iets langer weg. Pasen, Pinkster, Hemelvaart, ons busje staat dan trappelend van ongeduld voor de deur. Met een gevuld koelkastje, en de noodzakelijke flesjes wijn, vliegen we er na het werk meteen vandoor. Nederland kent zoveel mooie plekjes.

Dat pinksterweekeind zag het weer er niet heel spectaculair goed uit, maar we gingen toch, de zin won het van de weersvoorspellingen. We kwamen uit bij camping Veerhof, klein maar heel erg fijn. Eenvoud en schoonheid. Het sanitair is wat verouderd, maar voor een paar dagen is het prima te doen. Het natuurkampeerterrein is schitterend, en we kregen echt een geweldig plekje toebedeeld. Helemaal aan het einde van de camping, met vrij uitzicht rondom.

Prachtig uitzicht vanaf onze kampeerplek!

Houtkacheltje

De eerste dagen waren zalig, prachtige zonsop- en ondergangen, en een leuke omgeving om te fietsen, dus we vermaakten ons opperbest. Tot die zondag, toen sloeg het weer dramatisch om. Wind en regen hadden vrij spel, juist omdat we zo lekker open stonden. Eigenlijk zouden we die dag een fluisterbootje huren, maar dat hebben we maar gelaten.

De campingeigenaren zijn van het doorgewinterde soort, en niet voor één gat te vangen. Als oplossing voor dat, soms onvoorspelbare, Nederlandse weer, verhuren ze houtkacheltjes. En die vonden gretig aftrek bij alle andere campinggasten.

Potje genieten.

Stiekem houden we wel van een beetje afzien Het filmpje dat we die middag gemaakt hebben, met dat vieze weer, vinden we nog steeds hilarisch. Ingesnoerd in onze warme vesten, met een wijntje bij die houtkachel, hebben we de slappe lach om helemaal niks. Elke dag vlekkeloos wordt toch ook snel saai tenslotte 🙂 Met die een paar flesjes wijn, fenomenale uitzichten en dat heerlijke kacheltje, werd het een memorabel kampeerweekeind.

Onze zin om weer op avontuur te gaan moeten we nog even beteugelen maar ergens de komende weken gaan we voor ons eerste kampeerweekeind. Desnoods weer met een houtkacheltje!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *