Voorpret

vakantie

Een van de leukste dingen van op vakantie gaan, is toch wel de voorpret. Ik hoor je denken ‘dat is een beetje raar Cynt’. Maar ik vind het serieus waar een belangrijk onderdeel. Die vakantie ‘an sich’ duurt tenslotte maar even, door die voorpret smeer ik hem heerlijk uit.

Tijdens de herfst beginnen we alvast met voorproeven, welke kant gaan we op volgend jaar. Dat zijn de speldenprikjes waarbij ik alvast wat kan wegdromen, op een druilige dag onder mijn dekentje, kop thee bij de hand.

Naarmate de winter vordert, vorderen ook onze vakantieplannen. Er is maar weinig dat we echt plannen. We kiezen de richting die we op willen en soms rolt daar nog een mooie route uit, die we zouden willen rijden. De campings die we aan doen, dat gaat volledig op de bonnefooi, onderweg vinden we altijd wel een fijn plekje. Die paar genietplekjes uitgezonderd. Sommige fijne campings doen we, als we in de buurt zijn, altijd even aan.

Tijdens de afgelopen maanden was dat anders, die voorpret hebben we maar opzij geschoven. Want in een wereld vol onzekerheden, kan je maar beter je verwachtingen temperen, dat doe ik wel tenminste. Gevalletje omdenken in mijn geval, ik ging me heerlijk onderdompelen in de herinneringen. Scrollend door onze vakantiefoto’s was ik weer even daar, op die fijne plekjes. Samen met de liefste, in ons schatje, rijdend langs heel veel natuurschoon. Intens tevreden met de geneugten des levens. Wat in ons geval een fijn muziekje, een verse baguette en elkaars gezelschap betekend.

Vakantie

vakantie

Sinds we ons buscampertje kochten, een jaar of vier geleden, hebben we er al zoveel mooie avonturen mee beleefd. Klein stukje rijden, een fijn plekje zoeken, beetje in de zon relaxen. Geen spetterende uithoeken bezocht, maar wel ontzettend veel prachtige plekken gezien.

In september proberen we nog even te gaan, als het nog kan en de wereld niet weer op slot moet. Heel voorzichtig zijn we alvast aan de voorpret begonnen, je weet maar nooit tenslotte.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *