Reizen

drukke wegen

Ik was nooit zo dol op reizen. Net als we een hele poos geen toilet tegen kwamen, moest ik altijd plassen. Zo voelde het tenminste. De auto was heet, de reis was lang en die drukte op de weg, ik was er niet dol op. Opgesloten tussen al dat voorbij razende verkeer, zat ik met geknepen billen tot aan onze eindbestemming.

Dat er twee kleine moppies op de achterbank zaten, hielp vanzelfsprekend ook niet. Die zaten een groot deel van de reis te slapen hoor, wij hebben makkelijke kinderen. Als ze het zat werden, zochten we gewoon een fijne stop of een camping op. Maar toch vond ik het altijd een opluchting, als we heelhuids op de plaats van bestemming aan kwamen. Voor mij begon de vakantie echt niet op het moment dat we de auto instapten, die begon als we eruit stapten.

Drukke wegen

Hoe fijn was het toen we eenmaal ons buscampertje hadden gekocht. Want dat reizen van ons werd zo anders. Ineens was dat onderweg zijn eenvoudig, voelde het vooral relaxed. We hadden geen einddoel meer, op de bonnefooi deden we maar wat en we vonden de prachtigste plekjes. Gewoon, per toeval. Mijn vakantie begon ineens al, als we in de auto stapten.

Niks geen drukke, volle wegen meer of razende auto’s om me heen, we reden alleen maar langs pittoreske weggetjes of adembenemende dorpjes. En vooral in Frankrijk vonden we de ene na de andere parel, volkomen onverwacht. Ineens begreep ik waarom Frankrijk echt nooit verveeld. Al die verschillende natuur is fantastisch, en er is nog zoveel te zien. Dus verheug ik me vooral heel erg, op alles wat we nog gaan ontdekken de komende jaren.

Nog een mooie tip? Wij houden ons aanbevolen!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

7 thoughts on “Reizen

 1. Busje en blog, ook die van de zorg gevonden.

  Ga blogs lezen en heb vast vragen hoe het busje bevalt.
  Zo klein is hij niet, is ongeveer wat wij in gedachten hebben.
  En wij zijn een klein fietstentje gewend dus het is al snel groter.
  Groet Anja

  1. haha wat leuk Anja! in vergelijking met de slagschepen die wij tegenkomen, is ons busje mini ­čÖé Maar als je een fietstentje gewend bent, is hij enorm. Leuk dat je meeleest en gereageerd hebt! groetjes en succes met zoeken, ik hoor het wel als je vragen hebt ­čÖé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *