La belle Sandrine

fan

Op vakantie nieuwe dingen proberen, ik ben fan. Ongepland reizen, ook fan, want elke dag is dan een verrassing, vol met nieuwe indrukken en onverwachte genoegens. Dat was absoluut zo op die fijne camping die we vonden in Seissan.

Vanuit Spanje waren we door de Bielsatunnel gereden, een wat benauwderige tunneltje vond ik eigenlijk. Maar als je dan die tunnel uitrijd, dan rijd je een wonderschoon bergschilderijtje in. Die fijne camping vonden we weer bij toeval. Op het moment dat we graag wilden stoppen, zocht ik in google maps of er iets in de buurt was et voilĆ . Camping Domaine Lacs de Gascogne was twee gasten rijker.

De eigenaar van de camping bleek een Nederlander, mijn pogingen om mijn Frans te oefenen ten spijt, het werd een potje welkom heten in het Nederlands. We mochten zelf een plekje uitzoeken, het zwembad zag er heerlijk uit en die avond zou er een heerlijk menu op de kaart staan. Arie was in Nederland chefkok geweest en kon dus ook nog een lekker potje koken.

fan

Fan

Intens tevreden over deze vondst zochten we een plekje voor ons schatje, plonsten we het zwembad in en zaten eind van de middag prinsheerlijk op het terras aan een wijntje. Arie verraste ons met zalige borreltjes bij het eten. Ik had nog nooit Floc gedronken en ook de Belle Sandrine was nieuw. Cynt was verkocht, en vooral die laatste vond ik fantastisch šŸ™‚ Onnodig te zeggen dat ik sliep als een, wel ietwat benevelt, roosje die avond.

Voor we dan ook weer richting ons volgende avontuur vertrokken, heb ik in het dorpje Seissan bij de slijter wat flesjes van beide ingeslagen, je weet maar nooit waar het goed voor is tenslotte! Grijnzend gingen we weer heerlijk op avontuur, met een gevulde koelkast en een rammelende tas flessen. Potjedorie, on y va!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *