Verse start

oudejaarsavond

Zomaar ineens is dat nieuwe jaar van start gegaan, en ik sta oprecht te trappelen van ongeduld, hebben jullie dat ook? Juist omdat er zoveel anders dan anders was en is, moest die oudejaarsavond ook maar eens anders. Ik vond het intenser, die start van dat nieuwe jaar, omdat ik ook zo hoop dat het komende jaar voor veel van jullie mooier wordt.

Die laatste avond van het jaar zouden we lekker buiten zijn, Met de muziek van de top 2000 en ons eigen mini vreugdevuur. Verbazingwekkend genoeg lukte dat wonderwel. Het is een razend onstuimig jaar geweest en dat wilden we in stijl afsluiten. Met dat gebeuren rondom die corona was het een jaar vol veranderingen. Maar er gebeurde dat afgelopen jaar ook een hoop prachtigs. Mijn nieuwe baan bijvoorbeeld en die schrijfhobby die een vlucht nam. En ook onze tuin onderging een ware metamorfose. Dat die woestenij omgetoverd is tot een persoonlijk paradijs, moest nog wel gevierd worden.

Oudejaarsavond

Op voorhand had ik wel mijn twijfels, het werd koud en ja, zou het niet saai zijn. Zouden we het redden met zijn tweetjes tot twaalf uur? Zonder enige moeite vloog de avond probleemloos om, we mijmerden terugkijkend op dat afgelopen jaar en keken hoopvol vooruit naar dat nieuwe. Ik stookte mijn eigen vuur, best nog een klusje om die leuk aan de gang te houden, en we genoten van een prachtige maan en talloze sterren aan een wolkenloze hemel. Wat een zaligheid. Outdoortelevisie is razend fascinerend, en die vlammen waren ook gewoon heel erg zalig knus en warm.

Een avond met een gouden randje, met kaarsjes en vuur, en van zo intens tevreden zijn met alles wat het leven zo rijk en aangenaam maakt.

We zijn het nieuwe jaar al proostend ingegaan met een aantal lieve buren, die we in het wild op straat tegen het vege lijf liepen, vanzelfsprekend op gepaste afstand. Er werd wat verderop nog wat verdwaald vuurwerk afgestoken, en de kerkklokken gaven het geheel een prachtig extra melancholiek tintje.

Het was een prachtige start van hopelijk weer een geweldig jaar!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *