Een magische plek

Ardèche

Het is een graadje of 26 en ik dobber in de rivier, op mijn favoriete plekje in Frankrijk. Voor me rijst een machtige rotspartij op uit het water, de lucht is blauwer dan blauw en roofvogels zijn boven mijn hoofd op jacht naar lekkere hapjes. Het is een majestueus gezicht. Steeds opnieuw maken ze hun rondje, lager en lager, tot de aanval wordt ingezet. Mijn tenen woelen in het rivierzand, en de zon verwarmd mijn afgekoelde huid. Paradijselijk vind ik het hier, en ik ben niet de enige.

Vanaf juni staat deze camping altijd afgetopt, en een plekje op de bonnefooi bemachtigen is dan een kwestie van mazzel hebben. Meestal komen we hier pas in september, als de camping alweer bijna leeg is, en elk jaar zijn we hier wel een paar nachtjes. Half september sluiten ze de boel, dan gaan ze hun druiven oogsten en lekkere wijntjes maken.

Maar door dat rottige virus is alles ineens anders, zoals zoveel ineens best anders is. We staan nu met een handjevol fransen, een Spanjaard, een Duitser, en twee Nederlandse stellen op deze prachtige plek. Ik geniet me te pletter van de rust, en van de franse chansons die door onze buurtjes tijdens de middagborrel worden aangezet. Echt geen straf, en met de meeste neuriet ik lekker mee.

Vanaf de camping fiets ik elke ochtend naar de warme bakker in het dorpje, want dat is voor mij vakantie. Geen lange wandeltochten of andere spannende avonturen. En als ik hier op zaterdag ben ga ik graag naar de markt, de meeste kramen staan op de parkeerplaats aan de voet van het dorp en de rest staat verspreid door de gezellige straatjes. Kramen met vers spul, nougat of rieten tassen. Maar ook domeinen die hier hun wijn verkopen, en nog zoveel meer. Lekker struinen tot je er bij neervalt, mits het niet te warm is, want warm is het hier heel vaak.

Wij kochten hier vorig jaar een prachtige hangmat-stoel, en die hangt nu te stralen in onze prachtige nieuwe overkapping. Leuk, gebruikssouvenirs, ook dol op 🙂

Ardèche

Overal in de buurt kan je kano’s huren om de Ardèche af te varen Ook vanaf de camping kan je dat boeken, en nog heel veel meer andere spannende activiteiten. De supermarkten zijn op loop of fietsafstand, of met de auto natuurlijk, maar net hoe actief je bent op vakantie. Ik haal alles met de fiets, want de auto is ons kampeermiddel, en ik vind het heerlijk om alles op de fiets te doen. Tijd zat tenslotte.

Met die rivier de Ardèche voor de deur is er zwemwater te over, het strandje leent zich om te luieren en om alle kano’s voorbij te zien gaan. En er is een zalig zwembad, klein maar fijn, met een enorme glijbaan en riante ligbedjes. Er zijn ping-pongtafels, er is een volleybalnet en jeu de boules banen. En een restaurant is er ook, eenvoudig maar prima, ook al eten wij er zelden. Wij klooien zelf wel wat smulpotjes en prutjes in elkaar. En ook het sanitair is prima, eveneens eenvoudig maar echt afdoende.

Dat klinkt wel erg zalig hoor ik je denken, nou dat is het ook. Ik twijfelde dan ook of ik wel zoveel reclame voor ze zou maken 🙂 Liever houd ik mijn pareltjes lekker voor mezelf, maar ik houd zelf ook van fijne tips dus dan toch maar deze aanrader. Wij vermaken ons hier nog wel een paar dagen, dan gaan we weer fijn op pad om nieuwe plekjes te ontdekken. Lees je mee?

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *