Echte franse charme

stadstuin

Met pijn in ons hart gingen we weer op pad, want steeds op dezelfde plek blijven past nou eenmaal niet bij ons. En alhoewel het echt zalig was op deze specifieke, wilden we ook weer nieuwe leukerds ontdekken. Het was warm, heel warm. Normaal gesproken rijden we al niet lang, maar bij hoge temperaturen helemaal niet. Om half negen reden we van de camping af, we hadden een ongeveer richting gekozen en zouden het wel zien.

Onderweg was het wederom een lust voor het oog, een keten van mooie dorpjes die slaperig in de zon stonden te soezen. Er is zoveel schoonheid als je er oog voor hebt. Overduidelijk verval gaat hier hand in hand met oogstrelende paleisjes, en ruïnes staat parmantig naast pracht en praal. Ik zag het nergens zo duidelijk als hier.

We reden langs velden vol druivenranken, fruitbomen en oude kronkelige olijfgaarden, om de haverklap waren daar borden vente direct, en de kraampjes puilden uit met die keur aan vers fruit en groente. De camping die we op de gok besloten te bezoeken lag midden tussen doorgaande wegen, dus niet echt ideaal. En we twijfelden ook oprecht, of we hier wel wilden staan. Maar er was een zwembad, en we vonden het eigenlijk wel weer genoeg geweest voor die dag.

Stadstuin

Terwijl we door het straatje naar de ingang van de camping reden, was ik op slag verkocht. Deze plek ademde zoveel charme uit, geweldig. De plaatjes zeggen alles toch? We zochten rap een plekje uit, en lagen binnen no time te spartelen in het zwembad. Die is eenvoudig, maar prima.

Het sanitair is ook eenvoudig, maar eveneens afdoende. En er is een prachtige binnenplaats, daar was ik op slag verliefd op. Je kan er heerlijk op het terras vertoeven, en wij hebben er diezelfde avond lekker gegeten onder de schaduw van een prachtige plataan. Dagelijks kan je een vers broodje bestellen bij de receptie, en er is een kleine selectie wijnen en souvenirs te koop.

De camping straalt de pracht uit van een omsloten stadstuin, dat gevoel gaf het mij tenminste. Volledig door weelderig groen omheind, met in het centrum die prachtige binnenplaats met het zwembad. En ook met de knusse ambiance en de begroeiing van een stadstuin. Ik had ogen tekort, steeds weer zag ik nieuwe mooie brocante hoekjes. Wij bleven er maar één nachtje, want het verkeer komt er alweer vroeg op gang en dat hoor je. Wij wel tenminste, wij slapen met schuifdeur en achterklep open. En verder ben ik ook gewoon meer van de weidse uitzichten om heel eerlijk te zijn, dat vind ik nou eenmaal fijner. Maar deze camping is een pracht, en voor wie wel houd van omsloten en knus is dit absoluut een aanrader.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *