Een parel erbij!

fijne camping

‘Ik ga een ketting maken, zeg ik tegen de liefste, een ketting van fijne plekken waar ik elk jaar wel even naar toe wil’. Meestal knikt ie gewoon, net zoals hij nu ook deed. Hij luistert nou eenmaal niet altijd naar mijn geleuter, en hij heeft helemaal gelijk 😉 Maar ik vond en vind het echt een goed idee. Want een fijne camping waar alles klopt, die zijn maar dun gezaaid. Waar alles klopt wat mij betreft, dat spreekt vanzelf 🙂 Zoveel mensen, zoveel wensen tenslotte. Maar met een ketting van mooie plekjes reis ik fijn een rondje Frankrijk, en af en toe zoek ik er gewoon weer eens een nieuwe parel bij.

Mijn eisen liggen niet torenhoog: ik vind zwemmen fijn, dus ik wens een zwembad, rivier of ruime beek. Als Cynt maar kan plonsen als de mussen van dat dak vallen zeg maar. Eenvoudig naar een dorpje kunnen fietsen voor een broodje of een boodschap vind ik ook echt lekker. En graag knap sanitair, is ook niet onbelangrijk. Een rustige groene omgeving, klein maar fijn, dat past me eigenlijk altijd het beste. Bij de ene camping is het ene iets fijner, bij de andere het andere, maar om aan mijn ketting van parels te eindigen moet dat alles wel aanwezig zijn.

De liefste had deze fijne camping op goed geluk uitgekozen, want gezien mijn fysieke situatie was dichtbij wel het fijnste. En wat een parel heeft hij eruit gepikt. Rust en schoonheid, we staan hier oprecht zalig. Er loopt een riviertje langs de camping, waar je niet in kan zwemmen maar wat wel voor een zeer rustgevend gekabbel zorgt. En vanaf de camping fiets ik heel eenvoudig naar een allerschattigst dorpje met een keur aan restaurantjes, bistro’s en café’s. En naast een kleine buurtsuper is er ook een zeer zalige boulangerie. Oelala! Over een paar dagen hoop ik weer wat meer te kunnen eten, en dan trakteer ik mezelf echt even 🙂

Fijne camping

Deze plek straalt rust uit, respect en genieten van heel veel prachtige natuur. De eigenaren zijn lieverds, en geen vraag is ze teveel. ( Merci Anne, pour votre aid :-))

Er is van alles te zien en te beleven in deze omgeving, maar dat ontdek ik graag een volgende keer. Tijdens dit verblijf houd ik me nog even heel erg mak, maar dat lukt wonderwel eigenlijk. Elke ochtend fiets ik fluitend naar het dorpje, waar er s’morgens in de schaduw van de oude bomen op gezellige terrasjes heerlijk koffie wordt gedronken en volop wordt bijgepraat. Ik bonjour eens wat links en rechts, en heb het vooral razend naar mijn zin. Genieten van hele simpele dingen, daar laad mijn batterijtje van op. We plakken er nog een paar dagen aan, aan ons verblijf hier, hebben we eenduidig besloten. Komende woensdag is er markt, als ik hier nog ben ga ik vast fijn een rondje slenteren, en een onnozel souvenir kopen, ook zo zalig.

Voor wie dezelfde wensen heeft als ik, is dit een toptip, oprecht!

NB Ook interesse in een leuke blog over jouw camping? Neem eens een kijkje op mijn website of stuur me vrijblijvend een berichtje 🙂 Vind ik leuk!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

6 thoughts on “Een parel erbij!

  1. C’est toujours un grand bonheur de sentir les gens heureux chez nous. Merci Cynthia de partager avec nous ce texte poétique et ces jolies photos. Et merci aussi pour ce grand sourire qui ne vous lâche jamais 🙂 Anne

  2. Ik zeg regelmatig: ‘herinneringen als parels aan een ketting’. Dat kan over van alles gaan dat je met elkaar beleeft.

    Fijn te lezen dat je zo aan het genieten bent! Dik verdiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *