Dit ben ik, op papier

schrijven/copywriter

Schrijver zijn, en om vanuit gevoel te durven schrijven, is een enorme stap geweest. Want het is spannend om kwetsbaar te zijn, en ik blijf het een uitdaging vinden om mijn zielenroerselen te delen met de wereld. Op deze plek vind je een bonte verzameling verhalen. Geschreven met een knipoog of een traan. Blogs over de zwerftochten met onze buscamper, over mijn mooie werk als verpleegkundige, en over de dagelijkse realiteit van het leven.

Dit ben ik, op papier.

Als freelancer voor anderen schrijven is als een droom, en toen ik begon met schrijven had ik nooit gedacht dat ik dat ooit zou gaan doen. Mezelf schrijver noemen was al een stap 🙂

Op Babyenkind schrijfsels van mijn hand, a trip down memory lane voor mij want onze dochters zijn al volwassen. Voor de ontwikkelaars van Entrace schrijf ik over mijn zorgervaringen. Op natuurkampeerterreinen kom je me tegen, maar ik schreef over veel meer campings in binnen-en buitenland.

Schrijver

In oktober 2022 werd ik vaste columnist voor Carend. Ik werkte mee aan de campagne ‘ontdek de zorg‘, want ik laat graag zien hoe prachtig ons vak is. Daarom vind je in de metro ook een aantal columns van mijn hand. Vanaf augustus 2021 vonden twee korte verhalen en gedichten hun weg naar een bundel.

Het zorgt voor durf om steeds opnieuw mijn grenzen op te rekken, en om te blijven durven.

Op 5 mei 2022 zag mijn eerste boek het levenslicht. ‘Zorgliefde‘ is mijn grote trots en samen stonden we op de voorpagina van het Noord-Hollands Dagblad. Vanzelfsprekend is mijn bundel hier te bestellen( zie onderstaande link), via diverse webshops en ze is bij elke boekhandel te verkrijgen. Bij de plaatselijke boekhandel lag ik maandenlang in de etalage en tussen heel veel grote namen in de winkel. De recensies zijn lovend, en ik zweef nog steeds van alle mooie woorden die ik nog dagelijks krijg.

https://www.uitjeervaring.nl/zorgliefde.html

Zorgliefde
Zorgliefde

Sinds kort schrijf ik ook fictie, het is mijn meest recente project in wording. In juni 2023 had ik hem eindelijk in handen, zo tof! Van de recensie op vrouwenthrillers gingen mijn tenen krullen.

cover
verborgen verleden

Voor mij een mooi verlaat verjaardagscadeautje want in april ben ik 54 geworden 🙂

Januari 2023 stond ik in de #vriendin, mocht ik vertellen waarom ik schrijf over mijn vak.

zorgblogger

In Februari van dit jaar signeerde ik samen met een dierbare vriendin van de middelbare school onze boeken voor elkaar. Ook weer een pracht van een mijlpaal!

Veel leesplezier en laat vooral een comment achter! Daar doe je mij dan weer een groot plezier mee 🙂

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

4 thoughts on “Dit ben ik, op papier

 1. Gaaf! Een beweging die past bij je talent om aandacht te vangen en je te laten horen. ‘Ik ken haar, heb zelfs met haar mogen werken’, ? Cool, dat je nog meer bent geworden wie je bent!

  1. Ah iris, wat leuk, dank je wel! Het was zalig om die schrijfstem te ontdekken en nog fijner om hem te laten groeien, ik geniet er elke dag een beetje meer van! Dank voor je lieve reactie 🙂
   Cynt

 2. Zorgliefde, wat een treffende titel. En wat een mooie ontroerende bundel! Luchtig en divers geschreven; een lach en een traan met alles er tussen in! Een prachtig boeket met geurige en kleurige columns.
  Na het lezen zoveel herkenning, wat heb jij een rijke ervaring in jouw mooie vak! En wat ongelooflijk stoer om de stap te `zetten om het op te schrijven en te bundelen tot dit prachtwerk!
  Door het aangeven van mijn herkenning aan jou heb jij bij mij een zaadje gepland; als collega ga ik ook iets doen met mijn zorg-ervaringen.
  Dank je wel zuster, je inspireert mij!

  1. Ha, en dat vind ik echt supermooi Joost! Dank je wel voor je prachtige woorden, daar wordt deze zuster heel blij van 🙂 Toitoi voor jouw schrijfmissie. Die eerste stappen voelen misschien nog wat wankel, maar heb vertrouwen, ze worden vanzelf steviger. geef jezelf tijd en ruimte om te groeien, je kan dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *