Emotionele tuttebel

zegeningen

Onderhuids voel ik het stromen, als hete lava zoekt al mijn emotie een uitweg. Het is ongetwijfeld te wijten aan mijn onvoorspelbare hormonen, of aan de tijd van het jaar. Ik ben nogal gevoelig voor de weemoed van weer een jaar ten einde en die hormonen, don’t het me started šŸ˜‰ Om de haverklap voel ik dat ze zich aan me opdringen, warme zoute tranen.

Mooie muziekfilmpjes, enthousiaste flashmobs of andersoortig gedoe dat vertedering oproept en ik zit geheid met een brok in mijn keel. Ontroerende beelden, dankbare woorden of ander feelgood gedoe en hete druppels gieren over mijn wangen. Geen idee wat het precies is dat die vloedgolf naar boven laat komen, maar het overkomt me momenteel continue.

Op mijn werk zijn er nogal veel verdrietige situaties. Het hoort erbij, ik weet het, maar het zijn er momenteel echt veel, schrijnende vreselijke. Onderhuids stapelt zich dat blijkbaar op. Gebrek aan geluk en gezondheid is tijdens deze dagen somberder dan anders. Ik had er niet veel erg in maar die tranen vertellen me wel wat.

Die laatste maand van het jaar maakt me altijd wat melancholiek. Dan kijk ik terug en sta ik stil, bij alles wat er is gebeurd. Mooi en minder mooi, zo doe ik dat elk jaar rond de jaarwisseling. Want dat jankerige komt ook voort uit dankbaarheid, ik voel het extra door al het wrange leed in de wereld.

Zegeningen

Ons fijne huis, ons mooie gezin, fijne familie, lieve vrienden en die zalige baan, ik heb tekort vingers om al die zegeningen te tellen. En laten we die gezondheid vooral niet vergeten. Ik mis een hoop, net als de meeste van jullie, maar er blijft ook nog zo ontzettend veel over. Gratis en voor niks.

Het feit dat ik huidkanker had was even schrikken, maar ik was er ook zo weer vanaf, supergrote zegening. Dat ons gezin en de familie gezond zijn, absoluut een zegening. De start van mijn eigen bedrijf en alle ontwikkelingen erom heen die ik nog niet allemaal uit de doeken kan doen ;-), twinkelende en razendspannende zegening. Dat mijn leven, ondanks al die beperkingen, nog zo vol, rijk en prachtig is, hartverwarmende zegening.

Ik wens jullie allemaal een prachtige jaarwisseling toe en hoop dat jullie ook heel veel lichtpuntjes zien. Dat jullie al die zegeningen tellen, en dat ze er hopelijk in overvloed zijn naast al dat akeligs. Dat geteut van mezelf omarm ik ook, en soms laat ik die tranen gewoon maar lekker stromen, lucht ook weer op.

Happy 2022!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *