Heel erg geweldig

lezen

Zo’n boek met je eigen naam erop is waanzinnig genieten, maar alle reactie’s van de mensen om me heen is echt 2.0 hoor! Of biljoen.0, ergens in die contreien, ik kan het nergens mee vergelijken.

Het begon met allerlei appjes dat mijn boek onderweg was en bij een groot aantal mensen die dag in de bus zou vallen. Er roerde ineens een kriebeltje, diep in mijn onderbuik. Wandelen maar vandaag, dacht ik bij mezelf, dat leid lekker af. De zon scheen, ik moest helemaal niks en het is nu wonderschoon buiten, zeker in mijn omgeving.

Tijdens het wandelen kreeg ik een filmpje, van mijn schattige buurmeisje die met haar kleine vingertje naar de foto op de achterkant van haar net ontvangen exemplaar wijst, ze herkent haar ‘buuf’. Ik smelt ter plekke, vanzelfsprekend. Appjes, foto’s, filmpjes, mijn ontvangen boek wordt gedeeld op social media en ik krijg hartverwarmende reacties, bij mij stormt het inmiddels van binnen.

Lezen

Nu zit iedereen te lezen dacht ik bij mezelf, mijn woorden, op al die pagina’s, en ze gaan er iets van vinden natuurlijk. Ik schiet er van vol, omdat ik het zo mooi vind, en spannend, en nog zoveel meer. Ladingen tranen zitten aan het randje te wachten om voluit te stromen. Ik zet mijn muziek nog wat harder, schiet nog een plaatje en laat mijn hoofd maar gewoon een warboel zijn vandaag.

Als ik die middag bij onze dorpsslager sta voor een boodschap hoor ik hem ergens in de verte praten.’Kijk mevrouw, mooi he?! En kijk nu eens naar de foto op de achterkant, de schrijfster staat naast u’. Twee dames draaien zich verrukt om naar mij en ik moet grinniken, met rode wangen, dat dan weer wel. Hij had hem gewoon op de toonbank gelegd, hoe lief is dat.

Vervolgens vraagt een van de dames of ik nog BIG geregistreerd ben en na mijn ja vraagt ze of ik er niet nog wat bij wil doen. Haha, ik wordt acuut ingelijfd 🙂 Druk genoeg mevrouw, nee dank u, maar het aanbod is leuk. Met een grote grijns loop ik de winkel weer uit.

De rest van de middag krijg ik wonderschone berichtjes binnen, van allerlei kanten. Ik heb werkelijk geen idee wat er verder nog gebeurd, of er nog iets gebeurd, maar dit was al helemaal geweldig!

PS Gisteravond kreeg ik bericht van de uitgever dat mijn boek echt leuk verkoopt 🙂 Ook nieuwsgierig? uitjeervaring.nl/zorgliefde.html

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *