Zalig fris lentegroen

Dat ik in een waanzinnig mooie omgeving woon, dat weet ik allang. Dat ik dus vaak temidden van al dat frisse groen rondwandel zal geen verrassing zijn. Ons duingebied is waanzinnig prachtig en verveeld nooit. Het is eerlijk om op zondagochtend naar het strand te lopen en mijn haren te laten verwaaien. Maar slapen tussen al dat moois is ook een favoriete bezigheid en elk jaar doen we dat wel een keertje.

Afgelopen week wilden onze vrienden hun nieuwe tenttrailer graag uitproberen en dat is toch het leukste op een camping. Zo’n dag op een ‘uitprobeerveldje’ voelt altijd een tikkie laf, je wil slapen in dat ding, zij wel tenminste. Dus tijdens een gezellige avond, besloten we spontaan dat weekeind te gaan kamperen. In ons eigen dorp natuurlijk, niet alles wat je ver haalt is lekkerder.

Bellen dus, naar ons favoriete adresje, en gelukkig hadden ze nog twee plekjes. En dat is absoluut boffen want ze zijn standaard gezellig vol, gezellig vol met nog plenty ruimte om je heen. Vrijdagmiddag uit het werk stond de liefste me al ongeduldig op te wachten. Ik kreeg nog geen voet over de drempel, ik werd meteen onze camper in gebonjourd.

Heemskerk

Duingebied

De zon scheen, en ik had razend veel zin om de werkweek van me af te schudden en het vrije weekeind in te luiden. Nog geen kwartier later stonden we al op ons plekkie. Wat een genot. Omringd door fluitende vogeltjes, dat zalige frisse lentegroen en rust, ongelofelijk veel rust. Dat gevoel van een fijne plek dat je overvalt, hier heb ik dat altijd.

Wat volgde was een zonovergoten weekeind, slapen als een roosje, en gewekt worden door een uniek zangkoor. Temidden van al dat groen, ik ben er dol op. Wie nog een fijne plek zoekt om een paar dagen door te brengen, dit is een oprecht cadeautje!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *