Wild gespot

Vilhelmina

De ochtend begon vroeg met een prachtig zonnetje maar dat maakte al heel snel plaats voor regen. Heel veel regen. En de voorspellingen waren ook niet heel best. Dus togen we richting Vilhelmina, en als het slecht zou blijven nam ik me stiekem voor om te spijbelen. Ons busje is echt superleuk en slaapt zalig maar tijdens regen is het wel wat behelpen.

Onderweg zat ik volop te genieten van alle schoonheid om me heen, en ik keek reikhalzend naar buiten om wild te spotten. Tot nu toe hadden we twee vosjes gezien, twee keer een machtige arend en een lading muggen zo groot als mijn pink( ik houd wel van een beetje drama šŸ˜‰

Vilhelmina

Vlak voor Vilhelmina moesten we vol in de ankers. Gezellig huppelend vloog er een rendier de weg op. De liefste was druk met remmen en om de lieverd heen sturen en ik was nogal blij verrast dus vergat ik een foto te nemen. Het rendier huppelde elegant weg, met haar lange benen alle kanten op. Wij zaten vooral naar elkaar te grijnzen, geweldig leuk dat loslopende wild. We hoopten het te zien en nu belandde het onverwacht zomaar voor onze giechel.

Vilhelmina vond ik niet heel erg bijzonder, dus wilde ik geen hotel in ondanks de regen. We zouden het wel gokken en reden lekker door, er kwam vast nog wel iets anders langs, hotel of camping. Dat is nou eenmaal het risico van op de bonnefooi reizen, het valt niet altijd te voorspellen. Vlak na Vilhelmina vonden we bij toeval een prachtige camping. Geweldige ontvangst, de vrijheid om zelf een plekje te kiezen en ondanks de regen die gestaag bleef vallen voelde het meteen als een topplek.

Dankzij onze opvouwbare BBQ, die die avond dienst deed als vuurkorf, en de enorme hoeveelheid gratis hout die voor ‘de pak’ lag hadden wij onder de luifel een topavond. Dank Robban voor het warme welkom! Slapen bij jullie was een cadeautje.

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *