Verre van preuts

rendieren

Dat zweden, dat is echt verre van preuts. Geweldig vind ik dat. Bij de meeste douches op de campings kan je weinig meenemen, de douche ruimte in, je kleding en handdoek hang je in de algemene ruimte voor de douche. Ik stond zelfs een keer te douchen met een glazen blokkenmuurtje tussen mij en de dame naast me. Uit nood geboren of puur mentaliteit, geen idee maar ik vind het prima. In Nederland nog nooit gezien, hier zie ik het overal.

Helaas begon vandaag ook weer met regen. Maar in de loop van de dag nam het blauw het steeds meer over. Van 6 graden naar 13 en wij zaten te juichen in de auto. Wie het kleine niet eert šŸ™‚

Rendieren

Vervolgens kwamen we om de haverklap hordes rendieren tegen. Jonkie’s, hele grote, bruine en witte. Sommige geweien waren al bruin, andere nog roze van nieuwigheid en jong zijn. Echt fantastisch. Ze liepen heerlijk te chillen in de berm terwijl wij er voorzichtig en met grote grijnzen langs reden, en soms huppelde er zomaar een hele horde voorbij. Wat een fantastisch schouwspel, ogen tekort. Met die groene kerstbomen op de achtergrond viel kerst wel heel vroeg dit jaar!

Jokkmokk

Na een paar uurtjes rijden vonden we het wel weer mooi geweest ook al krijg je van al die ongerepte natuur onmogelijk genoeg. De camping die ik had uitgezocht bleek helaas gesloten. Dus reden we nog een stukje en belanden in de middag in Jokkmokk. De poolcirkel voorbij, mind you, ook weer een belevenis. De zon scheen volop dus mijn dag kon niet meer stuk.

Ook in Jokkmokk hadden we niet veel mazzel, de eerste camping die we probeerden bleek helaas vol. Dus probeerden we camping nummer twee. Niet de meest gezellige wat ons betreft maar ach, een kniesoor…

We kropen samen in de zon, namen een koud biertje en planden alvast een hele bijzondere overnachting. Maar daarover morgen meer!!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *