Een tikkie vreemd

bos

Hoe prachtig ook, Zweden is ook een tikkie vreemd. Als je om een uur of drie in de nacht voor een sanitaire stop moet en het schemert is dat bizar toch? Vlak erna hoor ik de vogeltjes fluiten en komt de zon alweer op. Ik kan er nog niet echt aan wennen, aan al dat licht. Normaal gesproken wordt ik wakker als het licht wordt, zo heel erg vroeg elke ochtend. Nu wordt ik ook wakker van het licht, en dan lig ik pas net in mijn mandje. Het is heel bijzonder.

zweden

En er is een ongelofelijke hoeveelheid bos en water, elke vijf minuten rijd je hier wel langs een meer. Het ene is nog mooier dan het andere. En ook de rust op de snelweg is wonderlijk. Zo af en toe kom je eens een auto tegen. Vergelijk dat eens met Nederland.

Elke camping heeft een sauna, en een gemeenschappelijke keuken. De meeste ingericht met van alles uit die bekende catalogus. Wij hebben er al een paar keer gebruik van gemaakt, ik vind het superhandig. We doen dat niet omdat het weer slecht is hoor, het is gewoon voor de leuk.

De Fika daarentegen, aan die Fika kan ik goed wennen. Ik ben een echte zoetbek, en de keuze is reuze. Smikkelen en smullen waar ik ook kijk!

Zweden

zweden

Vandaag reden we een prachtige route, over onverharde wegen, en er was geen mens te zien. Het voelt sprookjesachtig, al dat frisse groen zover je kan kijken. Het bos is licht en puur als de zon er doorheen kan prikken. En datzelfde bos wordt afgewisseld met spannend en donker, als het zich weer sluit.

Intrigerend, en dat is een understatement.

Vlak voor ons vloog een arend vanaf de weg omhoog, wat een machtig gezicht. De natuur is waanzinnig indrukwekkend. En de enorme met mos begroeide keien die lukraak tussen de bomen verspreid liggen alsof ze zijn neergestrooid als kiezelsteentjes. Ik probeerde het te vangen met mijn mobiel maar dat was echt kansloos, de schoonheid van dat ongerepte is amper te vangen. Fris groen en indrukwekkend gedoe, als in een sprookje.

Inmiddels zijn we beland in Rätan, op een eenvoudige maar snoezige camping, deze heeft gewoon alles. Een mooi water om in te zwemmen, prima sanitair en rust, ook niet onbelangrijk. Ik gok dat we er nog een nachtje aanplakken voor we de wildernisroute gaan rijden. Keep you posted!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *