Ruige vergezichten.

luchten

Nou die bijzondere overnachting, dat viel toch vies tegen. Ik dacht iets moois gevonden te hebben, leuk, in het verre noorden. Ik ging de liefste trakteren op een leuk huisje en lekker uit eten, even een break van het kamperen. Daar zijn we dol op hoor, altijd, maar ik kwam dit plekje tegen en viel ervoor. Dacht ik tenminste.

Terwijl we het hotel naderden voelden we alletwee het ongemak, was dit de plek van die foto’s? Het leek er in de verste verte niet op. Ik dacht een lief klein huisje te hebben uitgezocht, geen vakantiepark. Het blijft lastig om iets te kiezen door foto’s en reviews. Dat vind ik tenminste want het leek echt nergens naar.

Annuleren en doorrijden dus en we kregen geen spijt van ons besluit. Staalblauwe luchten en brute natuur benamen ons de adem terwijl we Noorwegen naderden. Sneeuw en ijs en ruige vergezichten, gruwelijk tof. Ik heb wel een foto of honderd gemaakt haha, ik kreeg er geen genoeg van.

Luchten

De zon scheen volop, en hij bleef schijnen. We koesteren ons in die warme stralen. We wandelden een stukje, aten in de zon en keerden onze gezichten nog maar een keer richting die stralen. Vannacht om kwart over twee keek ik nog even naar buiten, en ja hoor, hij was een stukje opgeschoven maar hij was er gewoon nog.

Ik kan er slecht aan wennen, aan al dat licht. Ik verlang naar fonkelende sterrenhemels en de stilte van de nacht. Die zachte omhelzing van het donker als ik mijn bedje instap. Maar ik wil niet mopperen dus dat doe ik dan ook niet, ik geniet van alle schoonheid. Wat dat is hier oprecht aanwezig, zoveel natuurschoon. De ongereptheid maakt diepe indruk.

Vanmorgen togen we richting Lofoten en ik zat te tippen als een klein kind, zou het zo zijn zoals op de foto’s? Ik duim!!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Ruige vergezichten.

  1. Klinkt weer als een fantastische vakantie. Ik heb je boek door heel Italiƫ gelezen. Rome, Narni, Assisi en nu even Lago di Garda. Normaal gesproken ben ik een snelle lezer, maar jouw boek maakte veel los. Herinneringen en nog meer respect voor de zorg. Ik heb genoten van je verhalen. En hoop dat mocht ik ooit iemand nodig hebben dat er iemand komt met jouw visie en respectvolle benadering en behandeling. Bedankt voor deze inkijk in jouw werkervaring. Hartelijke groet. Peter

    1. Dank je wel Peet, dat zijn voor mij hele mooie en dierbare woorden, ik ga ze koesteren. Het blijft bijzonder om zulke prachtige reactie’s te krijgen op mijn boek! Onze reis is prachtig, die van jullie klinkt trouwens ook als een pareltje! Nog een fijne vakantie samen, wij gaan elke nieuwe dag ook koesteren šŸ™‚ warme groet Cynt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *