Geheimpje

schoonheid

Tijdens onze reizen kampeerden we op hele bijzondere plekken. Soms noodgedwongen op een vijsterrenresort( niks voor mij), soms in de appelboomgaard in iemands achtertuin( ja echt!)

Op de momenten dat we wanhopig werden en echt niks dachten te vinden was daar altijd wel weer een fijne plek. En heel eerlijk, als de paniek hoog is voelt een echte vondst nog vele malen leuker. Als we ergens door een verlaten landschap rijden en ineens pareltje vinden zit ik oprecht te tippen in mijn stoel.

Vanzelfsprekend helpt het weer mee qua beleving van die kampeerplek, maar een hartelijk welkom en een beetje behulpzaamheid scoort bij mij direct extra punten. Soms stonden we op een municipal met oogstrelend uitzicht fijner dan bij een vijfsterrenkampeerfabriek. De toon maakt de muziek en dat veranderd eigenlijk nooit.

Vanmorgen verlieten we dat fijne plekje in de Ard├Ęche. Ik wordt er altijd wat weemoedig van, om het weer achter me te laten. Toch is naar huis gaan echt geen straf en deze keer besloten we er nog een toeristische route aan vast te knopen. Als cadeautje voor onszelf.

Schoonheid

Uur na uur reden we binnendoor, genoten we van alles wat zo prachtig is aan Frankrijk. Weidse uitzichten, romantische boerderijen en zoete dorpjes. Ik zat te smelten in mijn stoel en was spontaan een huis aan het uitzoeken. Natuurlijk weer op slag verliefd ­čÖé We doen het niet hoor maar ervan dromen is altijd zo fijn.

In de Morvan vonden we aan het eind van de middag weer een absolute schoonheid. Een hele kleinschalige camping maar met alles wat wij zoeken ­čśë Rust, groen en een plek om te plompen als het heet is. Hij puilt werkelijk uit van de charme deze. Een paar keer per week kan je hier zelfs uit eten, wij hebben onze laatste avond absoluut gesmikkeld. De camping is zelfs zo leuk dat ik met onze kampeerbuurman afsprak om hem lekker met niemand te delen. Deze parel houden we fijn geheim.

We blijven hier nog een extra nachtje, in dit ‘petit paradis’. Nog een nachtje langer van dat hele fijne Frankrijk genieten. A bient├┤t!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *