Hipperdepip

influencer

Lifecoaches en influencers schieten als paddestoelen uit de grond, in allerlei soorten en maten. Ik vind het soms bizar hoe snel de wereld veranderd. Wat die influencers betreft: ik krijg van het woord alleen al vlekken in mijn nek. Dat het tegenwoordig een trend is geloof ik best, maar ik vind het poppenkast. Noem me ouderwets en truttig. Kom maar op, liever ouderwets en truttig dan. Ik hang de vlag ervoor uit!

Wat de coaches betreft: dat is ook een stijgende groep, en je hebt ze voor alles tegenwoordig. In mijn beleving verdwijnen de echt goede coaches in een ondoordringbaar bos van algemeenheid, de benaming coach wordt veel te breed gebruikt. Lifecoaches, ‘ik zet je in je kracht’ coaches, ‘kom ga mee naar buiten’ coaches. Met alle respect voor een ieders stiel vraag ik me af hoe dat kan. Hoe komt het dat we blijkbaar allemaal een coach nodig hebben in het leven?

Komt het door die maatschappij van ons die zo enorm veranderd? Aaien en paaien? Of staan we tegenwoordig te ongeduldig in het leven en moeten gevoelens van ongeluk of verdriet ‘weggecoacht’ worden?

Wie het weet mag het zeggen, graag zelfs, want ik ben oprecht nieuwsgierig.

Influencers

IIk vermoed dat we veelal verblind worden door het schijnbare succes van ongeveer iedereen, dat straalt en praalt zich te pletter op alle socials. Dus gaan we op zoek naar het ultieme en vergeten we waar het ware geluk ligt. Zo ervaar ik het tenminste. Er is geen influenceer die daar invloed op heeft šŸ™‚

Voor de meeste zaken vertrouw ik op mijn eigen nuchtere oordeel en innerlijke kompas, of ik praat met de mensen om me heen. Speur ik naar lessen die mij passen, op mijn eigen tempo en wanneer ik er ruimte voor voel.

Maar ik ben in de basis dan ook razend tevreden.

Ik las er gister nog een post over van een jonge vent. ‘Waarom verlangen we altijd naar meer, stond hij te verkondigen,’dat moest stoppen’. In de kopregel van zijn profiel stond: Ik help je makkelijk aan meer leads en meer klanten. Tsja, dan vind ik de rest van je post vooral populistisch geneuzel, want ondertussen predik je dat het om meer, steeds meer, gaat en hoe onnodig dat is. Nogal een tegenstelling met je profieltekst. Gebakken lucht en toneelstukjes. Of ik snap de wereld niet meer, dat kan ook šŸ™‚

Voor mij zit geluk in momenten, korte momenten van geluk. En genieten van wat er is. We ervaren allemaal verdriet en tegenslag. Echt. Blij zijn met wat je leven vult is naast mazzel hebben ook een kwestie van hoe je in elkaar steekt en waar je genoegen mee neemt.

En daar helpt echt geen dikbetaalde ‘influencer’ bij!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *