Klaar met verbouwen

zelf klussen

Ik weet niet of één van jullie weleens zijn huis heeft verbouwd, maar wij deden het meer dan eens. Waarom? Dat vroegen wij onszelf ook oprecht af, met enige regelmaat zelfs. Zelf klussen is keihard werken. Maar soms lopen dingen nou eenmaal zo. Af en toe moet je keuzes maken, en die zijn niet altijd leuk of vrijwillig.

Na heel veel jaren plannen, rekenen, en vooral veel sjouwen is het af. Soms gingen we met een figuurlijke molensteen om onze nek door het leven. Veel te lang eigenlijk. Maar nu het dan af is, is het ongelofelijk hoeveel ruimte dat geeft. En hoeveel rust. Elke dag thuiskomen van je werk en dan in een paleis belanden. Een schoon paleis, dat af is. Geen irritatie meer over oude meuk die nog vervangen moet worden, geen woeste tuin waarbij je eigenlijk niet weet waar te beginnen, en geen kopzorgen meer hoe we dit alles moeten bekostigen. En vooral niet meer elke week naar de belt, geen ladingen troep voor zover het oog rijkt en geen halfvolle verfblikken die voor je voeten rondslingeren.

Zelf klussen

Tuurlijk zijn we er zelf ingestapt, in dat oude huis, met open ogen zelfs. En terugkijkend was het de stress absoluut waard. Maar dat zeg ik nu. De afgelopen jaren heb ik me regelmatig afgevraagd of het ooit nog goed zou komen. Samen keken we uit wanhoop weleens of er niet ergens een nieuwbouw appartementje te koop was 🙂

Verlangend kijk ik uit naar het voorjaar, als we weer fijn in de tuin kunnen zitten die af is. Ik hoef tijdens de zomermaanden alleen nog maar te kijken hoe al dat groen groeit. Alhoewel ik wel net een weekeind ‘Ikea kastjes in elkaar schroeven’ achter de rug heb, van onze jongste deze keer. Maar dat is weer een ander verhaal, voor een andere keer 🙂

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

3 thoughts on “Klaar met verbouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *