Quilty pleasure

comments

Ik heb een stiekem genoegen, een rasecht quilty pleasure. Ik kan ontzettend genieten van comments op Facebook onder artikelen over zogeheten BN-ers (waar geen mens ooit van gehoord heeft), gruwelijke tv programmaā€™s, ( en daar hebben we er veel van), of andersoortige artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

En ik zie de hilariteit en originele response toenemen. Er zijn mensen die er een sport van maken. Programma’s op televisie zijn maar weinig boeiend, of worden om de vijf minuten onderbroken door een reclame blok. ‘In een film zitten’ lukt alleen nog door af te stemmen op Netflix of door films terug te kijken.

Dus zit ik vaak te scrollen op mijn telefoon als ik wat ontspanning zoek na mijn werkdag. Grinnikend lig ik op de bank onder mijn dekentje, van dit gratis amusement te genieten.

Comments

Je hebt de afbranders, de verdedigers en de categorie humoristen. Die laatste vind ik met afstand het leukste want er zitten echt hele originele reactie’s tussen. Sommige zijn een tikkie vals maar voor mij is het vermaak van de bovenste plank. Het toont die enorme verscheidenheid van ons mensen. En ik verwonder me oprecht over de heldenstatus die een aantal van hen aan sommige nitwits toebedelen.

Het fascineert me.

De wereld veranderd razendsnel en soms voel ik me een vreemde eend in de bijt tussen al dat opkomende geweld van zogenaamde influencers en Tiktok-sterretjes. Van het woord alleen al krijg ik acuut vlekken in mijn nek šŸ˜‰ Toch vertrouw ik erop dat ook dat weer zal verdwijnen, zoals elke hype dat doet. Tot die tijd blijf ik me gewoon maar verwonderen šŸ™‚

Wat is jouw ‘quilty pleasure’?

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *