Frans leven

Ik ben nogal van het dromen, mijn fantasie kent weinig grenzen. In gedachten heb ik al zo’n honderd boeken geschreven( in werkelijkheid zijn het er twee), kocht ik tientallen franse boerderijtjes in evenzoveel gehuchten en leefde ik een reizigersleven waarbij ik dan weer in Nederland, en dan weer in het buitenland werkte.

Met mij kan je alle kanten op!

Tijdens elke vakantie raak ik ongeveer verslaafd aan het kijken naar huizen die te koop staan op de plekken die ik bezoek. Momenteel ben ik in de Ardèche en daar staan een hoop snoepjes. Als ik geld genoeg had dan wist ik het wel 🙂

De romantiek van dat franse leven vind ik hypnotiserend.

Het grove steen van de huizen hier, de fantastisch begroeide prieeltjes en de ‘je ne sais quoi’ van al dat hier zo aanwezig is en wat wij totaal niet kennen. Ze leven losser, die fransen, geven veel minder om uiterlijk vertoon of geweldige interieurs. Ze doen het veel meer met dat wat er is ( uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)

Romantiek

In december waren we in de Morvan. De gite waar we een weekje verbleven was van een oogstrelende schoonheid. Knus zaten wij, na urenlange wandelingen door de groene heuvels, bij de houtkachel in de woonkeuken na te genieten. Keken we onder het genot van een wijntje uit over die uitgestrektheid van zoveel natuur, en zwijmelden we weg bij de gedachte dat wij zoiets zouden bezitten.

Over het praktische hebben we het maar zelden, de romantiek staat in onze dromerigheid voorop. 

Weer terug in ons eigen fijne paleisje in Nederland vergeet ik mijn wens om een frans paleisje te bezitten alweer snel, de waan van dat dagelijkse neemt het al rap weer over. Vanaf komende zaterdag reizen we verder door Frankrijk, door het binnenland, langs pittoreske dorpjes en door smalle straatjes. Gewoon fijn op de bonnefooi.

Ik gok dat mijn verslaving de komende weken een tandje bij gaat zetten 🙂

Heb jij ook zo’n malle afwijking net als ik heb?

Ps Foto is van mezelf!

Published by Cynthia Poen

Ik ben een schrijver, en daar ben ik retetrots op. Het duurde even, voor ik die woorden in mijn mond durfde te nemen in associatie met mezelf maar inmiddels doe ik het gewoon.

2 thoughts on “Frans leven

 1. oooh … ik droom weg met jouw avonturen. Als mede-Francofiel zo herkenbaar 😉
  Jij hebt meerdere boeken geschreven, een heerlijke hobby. Jij schildert met woorden zoals je het zelf noemt.
  Nu ben ik ook aan het schrijven geraakt (ben je er nog altijd dankbaar voor) maar ik heb jarenlang ook geschilderd … maar dan met een kwast ipv de poen. Ook maakte ik vele schetsen in mijn schetsboekje. Elke zomervakantie in Frankrijk doolde ik door jouw pittoreske Franse dorpjes en schilderde en schetste erop los. Inmiddels heb ik drie albums verzameld met al mijn werken, vaak droom ik via mijn werken nog heerlijk weg.
  Als mijn boek uitkomt zal ik je als dank voor jouw support een eigen gemaakt werk kado doen.
  … of is het Cadeau? 😉

  1. Dat zou ik echt geweldig leuk vinden!! Ik kan echt alleen schilderen met woorden haha, tekenen kan ik absoluut niet. En kado of cadeau is mij om het even 😉 Cynt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *